sähköposti : titantupa@gmail.com


torstai 17. toukokuuta 2012

Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku
Tämä kahden kananmunan kakku meni äitienpäiväkakuksi työkaverille. Päällinen tuttuun tapaan vaahtokarkkimassaa,koristeet vaahtismassaa ja sokerimassaa. Täytteenä mariannemoussee (http://lillin.vuodatus.net/) ja sipaus lemon curdia. Kosteussuojana massan alla olla marenkivoikreemi, jonka ohjeen bongasin täältä : http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=58&t=221. Siitä tulikin hyvää ja sillä oli helppo päällystää kakku, jos vertaa tavallisiin voikreemeihin. Ne ovat "jäykempiä".
Nyt teen tätä marenkivoikreemia isot määrät kerralla ja pakastan osan, niin on aina hätävara saatavilla. Tämän kakun tein pikatilauksena, edellisenä päivänä tilattiin ja seuraavana päivänä toimitus. Piti töistä päästyä alkaa heti leipomispuuhiin, kun ei ollut kakkupohjaa varalla eikä koristeitakaan. Onneksi oli marenkivoikreemiä pakastimessa! Yleensähän on kai hyvä,että kakku tekeytyy jääkaapissa seuraavaan päivään ennen päällystämistä, mutta tämä kakku valmistettiin alusta loppuun saakka samana päivänä :) Eipä tuo makua haitannut, oli kuulemma hyvää.

2 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta blogissani. Tulinkin heti vastavierailulle ja täältähän löytyy tosi hienoja leipomuksia.
  Jos sopii, lisään sinut listalleni että voin tulla uudelleen tutkailemaan tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä! Mukavaa kun joku löytää tiensä tännekin :) Saa lisätä mielellään listalle,kiitos! Pikkuhiljaa tänne leipomuksia ilmaantuu,enemmänkin tekis jos olis aikaa. Palkkatyö haittaa harrastuksia :)

   Poista