Löysin tällaisen reseptin " Maittavat suklaaherkut" kirjasta. Olivat kuvassa niin maukkaan näköisiä, että piti kokeilla. En äkkiseltään muista aiemmin tehneeni tartaletteja, mutta tämän kokeilun jälkeen teen toistekin. Olivat hyviä!
Suklaatartaletit |
Suklaatartalet |
Sisältö oli ihanan pehmeää ja suklaista. Täytteeseen laitoin maustamatonta tuorejuustoa, mutta makuahan voi vaihdella tuorejuustoilla tai vaikka eri makuisilla suklailla. Laitan tähän vielä reseptin :
175 g jauhoja Täyte:
85 g voita 100 g tuorejuustoa
15 g sokeria 25 g sokeria
noin 1 rkl vettä 1 kananmuna
50 g tummaa suklaata
Koritseluun kuohukermaa ,suklaata, kaakaojauhetta
1. Siivilöi jauhot kulhoon. Leikkaa voi paloiksi ja nypi jauhoihin, kunnes seos on nokareista. Lisää sen verran vettä, että saat pehmeää taikinaa. Peitä kannella ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
2. Kauli taikina ja vuoraa muffinipellin tai tartalettipellin muotit sillä. Pistele pohjia coctailtikulla.
3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vatkaa sitten sekaan muna. Sulata suklaa ja vatkaa sekin seokseen. Lusikoi muotteihin ja paista noin 190 asteessa 15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja täyte kiinteää.
4. Jäähdytä ja koristele !
Itselläni meni täytettä tupla-annos tällä taikinamäärällä. Ensin tein tuon ohjeen mukaan, mutta taikinakuppeihin tuli kovin vähän täytettä. Reseptissä sanottiin, että tästä tulee 18 kappaletta tartaletteja, mutta minulla tuli 9 kpl. Todennäköisesti muffinipeltini sisälsi suurempia muotteja, mutta tuloksena oli mielestäni ihan sopivan kokoisia tartaletteja.
Näitä kauniita kakkupapereita käytin, kun laitoin tartaletit esille. Nämä sain jo muutama kuukausi sitten Nami Hiireltä arvuuttelun palkintona, mutta en ole saanut aikaiseksi laittaa niitä tänne näytille. Mutta nyt laitoin, kiitos vielä kerran! Ovat kauniita!
175 g jauhoja Täyte:
85 g voita 100 g tuorejuustoa
15 g sokeria 25 g sokeria
noin 1 rkl vettä 1 kananmuna
50 g tummaa suklaata
Koritseluun kuohukermaa ,suklaata, kaakaojauhetta
1. Siivilöi jauhot kulhoon. Leikkaa voi paloiksi ja nypi jauhoihin, kunnes seos on nokareista. Lisää sen verran vettä, että saat pehmeää taikinaa. Peitä kannella ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
2. Kauli taikina ja vuoraa muffinipellin tai tartalettipellin muotit sillä. Pistele pohjia coctailtikulla.
3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vatkaa sitten sekaan muna. Sulata suklaa ja vatkaa sekin seokseen. Lusikoi muotteihin ja paista noin 190 asteessa 15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja täyte kiinteää.
4. Jäähdytä ja koristele !
Itselläni meni täytettä tupla-annos tällä taikinamäärällä. Ensin tein tuon ohjeen mukaan, mutta taikinakuppeihin tuli kovin vähän täytettä. Reseptissä sanottiin, että tästä tulee 18 kappaletta tartaletteja, mutta minulla tuli 9 kpl. Todennäköisesti muffinipeltini sisälsi suurempia muotteja, mutta tuloksena oli mielestäni ihan sopivan kokoisia tartaletteja.
Nämä menee kokeiluun! ;)
VastaaPoistaKuulostaa ja näyttää tosi herkulta!
VastaaPoistaTaitaa mennä kokeilulistalle minullakin, näyttää niin hyvältä :)
VastaaPoistaOlivat hyviä, ei liian makeita vaikka äkkiseltään vois luulla makeiksi. Käytin tummaa suklaata tässä, mutta varmaan voi käyttää mitä vaan jos haluaa makuun vaihtelua.
VastaaPoista