sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Chili/valkosuklaakakku

Naapuri kysyi josko voisin tehdä chili/valkosuklaakakun. Ihan uusi juttu minulle, mutta kiva kun saa kokeilla jotain uutta. Tein testikakun ennen varsinaista kakkua, koska en tiennyt lopputuloksesta mitään... tässä kuitenkin se "lopullinen" kakku.



Chili-valkosuklaakakku

Tein tähän chilisuklaasta suklaakakkupohjan. Täytteeksi tein valkosuklaamousseen. Päällä oleva suklaakuorrutus on tehty chilisuklaasta ja maitosuklaasta. Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisihan sen kuorrutuksen voinut tehdä kokonaan chilisuklaasta, koska ei se niin ylettömän  vahvaa suklaata kuitenkaan ole. Toisaalta maitosuklaa hieman pehmentää sitä makua - välttämättä kaikki kakun syöjät eivät kuitenkaan ole yhtä lailla chilin ystäviä kuin päivänsankari .Koristeet toiveen mukaan kukkakoristeita , ruusuja toivottiin.
Laitanpa tähän vielä ohjeen, jolla kakun tein :

Kakkupohja :                                          Täyte :
4 kananmunaa                                         2 munaa
1,5 dl sokeria                                          0,5 dl sokeria
130 g suklaata                                         2,5 dl flora vispiä
80 g margariinia                                      200 g valkosuklaata
1,25 dl vehnäjauhoja                               5 liivatelehteä
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus :
100 g chilisuklaata, 100 g maitosuklaata, 3 rkl voita, noin 5 rkl kermaa

Pohja :  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita kuivat aineet keskenään, sihtaa varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi varovasti voi-suklaaseos. Älä sekoita liikaa .
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 min. tai kunnes kakku näyttää kypsältä, uunista riippuen ( tikkutesti käyttöön, itselläni on pitkiä puutikkuja, joilla testaan kakun kypsyyden).

Täyte : laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon  (ohuena nauhana) vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Kuorrutus : Sulata suklaat ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Ota pos liedeltä ja lisää suklaamassaan kerma. Massaan voi lisätä myös esim. 2 rkl kahvilikööriä (itse en lisännyt)

Tosiaan kuorrutteeseen voi laittaa enemmän chilisuklaata ja vähemmän maitosuklaata. Sen verran asia jäi mieltä vaivaamaan, että aion testata kuorrutetta pelkällä chilisuklaalla. Jos vielä joskus tulee tilaisuus tehdä tällainen kakku jollekin, niin onpahan sitten testattu valmiiksi :)



5 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen kakku, täyte kuulostaa ihanalle :) Chilistä en välitä, mutta ihanalle näyttää :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä yhdistelmä :) Chili ja suklaa toimii ainakin muuten - kakussa en ole minäkään kokeillut :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Jostain bongasin sellaisen vinkin, että lisää ytyä kakkuun saa lisäämällä kuorrutteeseen tuoretta chiliä. Tähän en laittanut, mutta sekin jäi mieltä kaihertamaan - pitänee sekin joskus testata.

    VastaaPoista
  4. hei, mitä chilisuklaata tässä käytit? Niitä on markkinoilla niin erivahvuisia.
    t. Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Mitään kovin vahvaa chilin makua suklaassa ei ollut. Nyt en muista, mutta katson kaupassa seuraavalla kerralla mitä suklaata se oli! Muistan kyllä sen suklaan kunhan sen näen :)

      Poista