Viikonloppuna kävi vieraita, joten pääsin kokeilemaan Gummeruksen whoopie pie kirjasta yhtä reseptiä. Siinä on monia reseptejä, joita haluan kokeilla, joten pitänee taas pikapuoliin kutsua vieraita kylään :) Aikaisemmin olen siitä kirjasta kokeillut kermaisia suklaawhoopieita .
Ihan omalle porukalle kun ei viitsi ihan koko ajan leipoa, tulee sitten syötyäkin liikaa makeaa jos sitä on tarjolla.
Nämä testatut ovat nimeltään vanilja whoopie pie, taikinaan tulevan vaniljauutteen mukaan varmaankin. Minulla ei sitä ollut, joten käytin vaniljasokeria.
Melko makea tuo täyte, mutta kun whoopiet olivat jääkaapissa seuraavaan päivään, niin maistuivatkin paremmilta kuin ihan juuri valmistuneina.
Pohja: Täyte:
250 g jauhoja 115 g suklaata ( maitosuklaata tai tummaa suklaata)
1 tl ruokasoodaa 115 g voita
iso hyppysellinen suolaa 250 g tomusokeria siivilöitynä
175 g pehmeää voita
150 g hienoa sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljauutetta
1,5 dl piimää
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola.
Laita voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vaniljauute ja sitten puolet jauhoseoksesta ja sen jälkeen piimä. Hämmennä joukkoon loput jauhoista, sekoita hyvin.
Pursota tai lusikoi 24 pyöreää taikinanokaretta pellille, jättäen reilusti leviämisvaraa. Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu kiinteältä.
Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään.
Täyte : Sulata suklaa vesihauteeessa. Nosta sivuun, anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Laita voi kulhoon, vaahdota vaaleaksi ja kermaiseksi. Vatkaa vähitellen sekaan tomusokeri ja sitten suklaa.
Levitä / pursota täytettä 12 pikkuleivän litteälle puolelle, paina päälle loput pikkuleivät.
Ihan omalle porukalle kun ei viitsi ihan koko ajan leipoa, tulee sitten syötyäkin liikaa makeaa jos sitä on tarjolla.
Nämä testatut ovat nimeltään vanilja whoopie pie, taikinaan tulevan vaniljauutteen mukaan varmaankin. Minulla ei sitä ollut, joten käytin vaniljasokeria.
Vanilja whoopie pie |
Melko makea tuo täyte, mutta kun whoopiet olivat jääkaapissa seuraavaan päivään, niin maistuivatkin paremmilta kuin ihan juuri valmistuneina.
Pohja: Täyte:
250 g jauhoja 115 g suklaata ( maitosuklaata tai tummaa suklaata)
1 tl ruokasoodaa 115 g voita
iso hyppysellinen suolaa 250 g tomusokeria siivilöitynä
175 g pehmeää voita
150 g hienoa sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljauutetta
1,5 dl piimää
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola.
Laita voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vaniljauute ja sitten puolet jauhoseoksesta ja sen jälkeen piimä. Hämmennä joukkoon loput jauhoista, sekoita hyvin.
Pursota tai lusikoi 24 pyöreää taikinanokaretta pellille, jättäen reilusti leviämisvaraa. Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu kiinteältä.
Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään.
Täyte : Sulata suklaa vesihauteeessa. Nosta sivuun, anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Laita voi kulhoon, vaahdota vaaleaksi ja kermaiseksi. Vatkaa vähitellen sekaan tomusokeri ja sitten suklaa.
Levitä / pursota täytettä 12 pikkuleivän litteälle puolelle, paina päälle loput pikkuleivät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti