sähköposti : titantupa@gmail.com


sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ensimmäinen piparkakkutalo

Ensimmäinen tämän vuoden piparkakkutalo on nyt valmis. Teinkin tällä kertaa yhden tällaisen ison talon. Tulitikkulaatikko on vieressä, jotta näkee hieman minkä kokoinen tämä on.
Yleensä teen kolmea eri kokoa olevia taloja myyjäisiin, kaikki tästä talosta pienempiä. Ajattelin kokeilla josko tällainen menisi kaupaksi, joskus siellä kysellään isojen talojen perään. Tosin tämän mökin kuljetus hieman huolestuttaa, ehkä saan sen itse ehjänä perille, mutta jos joku sen ostaa... miten saan sen pakattua niin ettei hajoa?Piparkakkutalo

Pitänee varautua jollakin pahvilaatikolla tms. jotta mahdollinen uusi omistaja saa tämän ehjänä kotiin. Motaa tällaista näin isoa en taida tehdä, melkoisen työläs oli. Pitäydyn niissä pienemmissä taloissa, ne menevät jo rutiinilla.13 kommenttia:

 1. Onpa hieno! Itsekin tein tänään parin pienemmän talon osat valmiiksi, mutta taikinan loputtua huomasin savupiipun puuttuvan.. Alustatkin meinasivat unohtua, mutta ne sentään muistin viime hetkillä, kun taikinaa oli vielä sopivasti jäljellä. Saas nähdä miten kokoaminen sujuu, kun kovin montaa taloa en ole elämäni aikana tehnyt. Yleensä rakentaminen alkaa sujua siinä vaiheessa ku viimeinen talo on menossa ja sitten tulee taas vuoden tauko.. ,)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Niinpä, kun on päässyt vauhtiin ja rutiini tullut tutuksi taas, niin joulu onkin jo ohi. Käyn kolmissa myyjäisissä ja teen myös tilaustöinä näitä taloja työkavereille, joten kyllä näitä muutamia kymmeniä tulee tehtyä. Mutta ei näitä isoja, vaan pienempiä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Varsinaista askartelua tämä piparkakkutalojen väkertäminen onkin, mutta kivaa sellaista!

  VastaaPoista
 4. Kyllä huomaa, että oot näitä tehnyt paljon! Upea on!

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava piparitalo, ihmettelen todella jos ei menisi kaupaksi! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Iituntiltu ja Anna :) Jos ei mene kaupaksi niin jää koristamaan omaa joulupöytää. Ajattelin etten alennusmyyntiin tämän kanssa lähde, kuitenkin oli sen verran työläs tehdäkin.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis ja tyylikäs piparkakkutalo.:)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset! :) Tuollaisia gerberavuokia saa esimerkiksi täältä: http://leipurinputiikki.fi/index.php/kakkuvuoat/gerbera-reunavuoka-27-cm-stadter.html On kyllä aivan ihana vuoka, saa helposti mukavan erilaisia kakkuja aikaiseksi :)

  Ompa kaunis piparkakkutalo! Aivan ihana :) Pitäis itsekkin tehdä piparitalo taas, mutta täytyy ensin kehitellä millaisen sitä oikeen tekiskään :) Ihanaa joulun odotusta sinulle! :-)

  VastaaPoista
 9. Onpas hieno, kattoluukut ja kaikki, itse tein ensimmäisen piparitaloni tänä vuonna ja innoistuin kovasti ja nyt suunnittelen jo uusia malleja, katso täältä. ♥ Mukavaa joulunodotusta ♥

  VastaaPoista