maanantai 17. helmikuuta 2014

Mojito-juustokakku

Kaikkien suklaisten herkkujen jälkeen teki mieli tehdä jotain ihan toisenlaista, kesäisen raikasta. Mojito-juustokakku kuulosti juuri sellaiselta, kirpeää limeä ja tuoksuvaa minttua. Kesän makuja!

Mojito-juustokakku

Tästä tulikin kertaheitolla meidän perheen yksi suosikkijuustokakuista! Ihanan raikasta, järisyttävän hyvää ja mausta tosiaan tuli mieleen mojito. Ja sen maun myötä tulee mieleen viimekesäinen Kreikan loma. Mukava mielleyhtymä :)
Tuota pohjaa kun katsoo, niin näyttää siltä, että siihen on sekoittunut tuota täytettä joukkoon. Ja se on ihan totta, niin onkin. Aloin tätä ensin tehdä 24 cm kokoiseen vuokaan (ohjeessa neuvottiin käyttämään 20 cm, mutta minulla ei ole sellaista) ja olin jo kaatanut juustokakkukerroksenkin pohjan päälle, kun huomasin ettei sitä voikaan tehdä niin isoon vuokaan. Olisi tullut ohut kakku, hassun näköinen.
Niinpä kaadoin täytteen takaisin kulhoon ja yritin keksipohjan päältä kaapia sitä mahdollisimman hyvin pois. Kaikkea en saanut, joten sitä sekoittui pohjataikinaan,kun kaavin sen pohjan pois ja laitoin pienempään vuokaan ( 18 cm). Eipä se tietenkään makuun vaikuttanut mitenkään, vähän ulkonäköön kylläkin. Silläkään ei ole väliä, kun kakku jäi kotikäyttöön.

Mojito-juustokakku

Minttusiirappi:
1 1/2 dl muscovadosokerin ( käytin tavallista sokeria ja ruokokidesokeria sekaisin)
1 1/2 dl vettä
tuoretta minttua tai piparminttua
1 rkl rommia
Pohja:
175 g mintunmakuisia Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 limen raastettu kuori ja mehu
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä

1. Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen siirapiksi noin 15 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat.
2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
3. Painele seos 20 cm leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
4. Liota liivatelehtiä 5 minuutin ajan kylmässä vedessä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekota kermavaahto ja tuorejuusto yhteen, mausta vaniljasokerilla sekä limen kuoriraasteella ja limen mehulla.
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä hieman lämpimään minttusiirappiin.
Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.


Mojito-juustokakku
Tässä kuvassa näkyy selkeämmin kuinka täytettä on sekoittunut keksipohjaan, mutta kuten sanoin, se ei haitannut yhtään! Ihanan makuista kakkua.


 

14 kommenttia:

  1. Olen niin ihastunut limen makuun että käytän sitä melkein päivittäin johonkin. Tätäkin voisi siis oikein mielellään testata! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuulloista :) Olenkin miettinyt tekeväni joskus erilaisten drinkkien makumaailmoihin perustuvia leivonnaisia. Tämä kuullostaa aivan täydelliseltä mojitolta :)

    VastaaPoista
  3. Tuo kakku maistui ihanasti limelle ja mintulle. Tosiaan täydellinen mojito :D

    VastaaPoista
  4. Olen joskus tälläiseen kakkuun netissä törmännyt ja on kyllä kiinnostava. Toinen mielenkiintoinen juustokakku on caipirinha-juustokakku. Sekin on vielä kokeilematta. Pitää kyllä kokeilla joku kerta tätä mojito-kakkua, on niin hyvännäköinen ja kuuloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, caipirinha-kakku kuulostaa tosi hyvältä. Pitää testata sekin joskus.

      Poista
  5. Heipsan! Mua nauratti toi painovirhepaholainen: tuoretta kinttua :D. Kakku varmaankin hyvää, vaikkei kinttua laittaiskaan, vaan minttua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herranen aika,lukeeko siellä niin!!! :D Kahteen kertaan tämän luin ennen julkaisua enkä silti huomannut - niin sokea on omalle kirjoitukselle. Ehkä ei kannata laittaa sitä kinttua, mieluummin ehkä minttua kuitenkin :) Käyn heti korjaamassa!

      Poista
    2. Tosiaan luki niin.... :D Alkoi kyllä naurattaa muakin, ihan tuorettua kinttua kehotin laittamaan sekaan - vanhat kintut eivät kelpaa.

      Poista
  6. Nam, ihanan näköinen! Juuri viikonloppuna etsin juustokakkujen ohjeita ja samanlaisen ohjeen otin itselleni ylös :) En tehnyt mutta pakkohan se nyt on!

    VastaaPoista
  7. Ihana kakku!:) Olen joskus tehnyt mansikka-mojikakkua sekä pina colada -kakkua, ja erilaisista drinkeistä saa kyllä hyvän makumaailman myös leivonnaisiin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pina colada kakkukin kuulostaa kyllä hyvältä. Niin ja tuo mansikka-mojito...oijoi sentään.

      Poista
  8. Onpas taas ihanankuuloinen resepti! Nappasin ylös =) Oon tehny caipirinhakakkua usein, sekin on kiva. Ja pina colada piirakkaa testasin, oli huippu. Mut juustokakkuversiokin ois kiva nähdä =) Drinkeistä saa kyl kivoja leivonnaisia. Näin kiireisen viikon keskellä itse drinkkikin kuulostas kyl aika hyvältä! =D Mut taidan jättää ne sit juhliin. x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kakkua kun maisteli niin alkoi tehdä mieli oikeaa mojitoa - ja mielellään samassa ympäristössä, jossa siitä viimeks olen maistellut eli Kreikassa. Vaikka se ei ole mikään kreikkalainen juoma, niin kyllä vaan sai hyvää mansikkamojitoa siellä. Alkoi nyt kiinnostaa tuo pina colada kakku/piirakka, pitäisköhän se viikonloppuna testata. Tosin mulla on nyt yks toinen kakku mielessä, mutta jos tekis vaikka kaks! :)

      Poista