sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Salmiakkikeksit

Yhteishyvän "Ruokamaailma"- liitteestä 06/2008 löytyi salmiakkisten keksien resepti. Yleensä tehdään suklaapikkuleipiä, miksei sitten salmiakin makuisiakin. Testaamaan vaan.

Salmiakkikeksit

Aika jännän makuisia. Hyviä, mutta jos pitäisi valita salmiakkikeksin ja suklaakeksin välillä, niin kyllä taidan valita suklaisen keksin.

Salmiakkikeksit
125 g margariinia tai voita
1 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
3/4 dl turkinpippurimakeisia rouhittuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl kinuskikastiketta

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa muna joukkoon.
2. Rouhi turkinpippurit tai käytä valmista rouhetta.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Lisää kinuskikastike sekoittaen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paina nokareet tasaisiksi. Huomioi, että keksit leviävät paistuessa.
6. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Tästä määrästä tulee noin 20 pikkuleipää.

2 kommenttia:

  1. Muistan näitä tehneeni silloin kun tuo lehti ilmestyi :D Äiti ei pitänyt, mutta minulle maistuivat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tosiaan mieleen näitä maistellessa, että nämä eivät välttämättä ole varttuneemman väen mieleen. Mihinkään sukujuhliin ei ehkä näitä kannata tehdä, mutta lastenjuhliin tai vastaaviin ovat varmaan ihan hyvä juttu. Minä kyllä pidin näistä myös, kun salmiakista tykkään - mutta silti ehkä ne suklaapikkuleivät vievät voiton :)

      Poista