lauantai 22. helmikuuta 2014

Suklaaliköörikakku

Se oli sitten suklaisen kakun paikka ketutukseen ja vielä liköörillä höystettyna. Jääkiekkoketutukseen siis, häviöön Ruotsille.
Tallinnasta tuli ostettua kokeeksi pieni pullo suklaalikööriä ja sitä halusin kakkuun kokeilla.
Pullahiiren leivontanurkasta   löysin mukavalta kuulostavan ohjeen ja sitä aloin sitten testaamaan. Tosin tuota nimenomaista Mozart Gold likööriä minulla ei ollut vaan ihan tavallista Tallinnan likööriä :)

Suklaaliköörikakku
Oikein täyteläisen makuinen kakku. Sopii muuhunkin tarkoitukseen kuin ketutukseen.
Laitan tähän vielä reseptin :

Suklaaliköörikakku

Pohja:
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 dl maitoa
Täyte:
5 dl vispikermaa
300 g ranskankermaa
200 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 dl suklaalikööriä
2 tl vaniljasokeria
Kiille :
3 liivatelehteä
1 dl suklaalikööriä
1 1/2 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
3 rkl tomusokeria

1. Valmista pohja vatkaamalla muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa vaahtoon. Levitä taikina noin 22 cm irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Valmista täyte vispaamalla kerma ja ranskankerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatteet kylmään veteen.
3. Lisää sulatettu suklaa vaahtoon ja nostele hyvin sekaisin.
4. Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi, sulata siihen vedessä lionneet liivatteet. Sekoittele ja ana jäähtyä noin 5 minuuttia.
5. Lisää hieman jäähtynyt likööri/liivateseos vaahtoon yhdessä vaniljasokerin kanssa.
6. Laita kakkupohja noin 24 cm irtopohjavuokaan. Kaada täytemassa päälle. Anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia.
7. Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna suklaalikööri tomusokerin ja kaakaojauheen kera kiehuvaksi. Sulata liivatteet sekaan ja kaada seos ohuena nauhana maidon joukkoon. Anna jäähtyä hetken ennen kakun päälle kaatamista.
8. Kaada seos varovasti kakun päälle , jotta hieman lämmin seos ei nostata hyydytettyä täytettä kiilteen pinnalle. Laita kakku vielä muutamaksi tunniksi kylmään.
9. Irrota vuoasta ja koristele.

Itse unohdin koko maidon tuosta kiilteestä, mutta ei se makua haitannut. Kiille maistui voimakkaasti kaakaolta ja suklaalikööriltä. Maito varmaan olisi pehmentänyt makua.

Nyt on sitten saatu olympiapronssia jääkiekosta, oliskohan kakun paikka? Joku pronssin värinen kakku Suomen lipuilla höystettynä? Tätä pitääkin pohtia :)


4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta!:) Minulla on likööriset hyytelökakut vielä ihan kokeilematta, vaikka mielessä ovatkin. Sitä kokeilemista vain on niin paljon, että aina on joku muu mennyt edelle. Mutta kyllä minäkin vielä joskus.;)

    VastaaPoista
  2. Totta, että niin paljon on reseptejä, joita pitäis kokeilla :) Eikä kuitenkaan ihan joka päivä ehdi leipoa, kun muutakin puuhaa riittää. Mutta eikäöhän ne mielenkiintoiset reseptit tule joskus testattua!

    VastaaPoista