maanantai 17. maaliskuuta 2014

Valkosuklaabrowniet

Pitihän sitä vielä valkosuklainen browniekin kokeilla. "Ruokasuosikit - leivonta" - kirjasta löytyi tällainen mielenkiintoinen resepti. Eikä ollut kovin työläskään, joten tällä ohjeella saa pikaisesti hyvää tarjottavaa.
Valkosuklaabrowniet
Perhe jo sanoi, että " ei kai taas" kun aloin kaivella kippoja ja vatkaimia kaapista :) Mutta onhan pakastin keksitty, sinne vaikka vierasvaraa! Leipoa pitää jos siltä tuntuu!

Valkosuklaabrowniet

115 g voita (suolatonta, itse käytin tavallista)
225 g valkosuklaata
115 g saksanpähkinöitä
2 kananmunaa
115 g fariinisokeria
115 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

1. Peitä leivinpaperille neliömäinen kakkuvuoka ( sivu 20 cm).
2. Pilko 175 g suklaata muruiksi, lisää pilkotut saksanpähkinät joukkoon. Pane loput suklaasta ja voi lämmönkestävään astiaan ja sulata vesihauteessa. Kun ne ovat sulaneet, nosta sivuun jäähtymään vähäksi aikaa.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Sekoita joukkoon jauho/leivinjauheseos, paloiteltu suklaa ja saksanpähkinät. Siirrä seos vuokaan, tasoita pinta.
4. Siirrä vuoka 175 asteiseen uuniin ja paista 25-30 minuuttia. Älä paista liikaa, paistoksen tulee olla sisältä hieman kosteaa.

Suklaan kanssa tein pienen muutoksen, sulatin hieman enemmän suklaata ja näinollen paloittelin vähän vähemmän. Ehkä noin 185 g sulatin, en sen isompaa muutosta tehnyt.
Kyllä vaan olivat hyviä nämäkin! Fariinisokeri antoi hieman kinuskimaisen maun näille, sopi oikein hyvin valkosuklaan kanssa yhteen.


Valkosuklaabrownie

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä olen, leipoa pitää jos siltä tuntuu ja pakkanen on keksitty :) Välillä on enemmän aikaa leipoa ja kun taas ei ehdi, niin sitten voi pakastimesta kaivella herkkuja. Hyvän näköiset browniesit, varmasti maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sitä on tosiaan pakastimessa olla vaikka vierasvaraa. Tosin näitäkään brownieita ei rittänyt pakastimeen saakka, kyllä ne vaan tuli syötyä :) Tein sellaisen 20x20 cm kokoisen pohja , en sentään koko pellillistä. Tuo pienempi vuoka on kätevä, ei tule liikaa herkkuja kerralla. Voiko herkkuja olla liikaa ... ;)

      Poista