perjantai 4. huhtikuuta 2014

Sitruunan makuinen mämmikakku

Tätä minun oli ihan pakko kokeilla! Pirkan "Ruoka"-liitteessä 1/2014 oli tällainen mämmikakun ohje. Itse pidän mämmistä, joten tätä ei vaan voinut olla testaamatta. Kuulosti niin mielenkiintoiselta!
Aviomies, joka ei pidä mämmistä, söi tätä myös eikä pois sylkenyt. Tällä tavalla saa mämmiä syötettyä sellaisillekin, jotka eivät siitä pidä :)

Mämmikakku
Minä pidin tästä kovasti ja taidanpa tehdä tätä  pääsiäispöytäänkin :) Koristelu on pikapikaa tehty, pitäisi olla ja menossa kohti Himosta, mutta täällä sitä vaan blogia päivittelen. Kuvakin pikaisesti napattu, pahoittelen laatua. Leivinpaperi jäi näkymään tuon kakun alta ja nyt se häiritsee silmää...

Tuo pääsiäistipu on tehty tällä Mavilen silikonimuotilla. Pääsiäisenä tämän voisikin koristella vaikka suklaamunilla ja massasta tehdyillä narsisseilla.

Mämmikakku

Pohja:
150 g digestivekeksejä tai muita grahamkeksejä
50 g voita
1/4 dl appelsiinimehua
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa
1/2 dl sokeria
350 g (n. 3 dl) mämmiä
1/4 dl appelsiinimehua

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin (24 cm vuoka).
2. Murskaa keksi esimerkiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata rasva. Sekoita rasva ja mehu keksimurujen kanssa. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
3. Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota noin 10 minuuttia.
4. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Ota seoksesta noin 1 dl erilleen ja sekoita loppuosaan mämmi.
5. Kiehauta appelsiinimehu. Liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana mämmiseokseen samalla sekoittaen.
6. Sekoita mämmiseos ja erilleen otettu kerma-rahkaseos huolimattomasti keskenään. Kaada seon vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli.

Suosittelen kokeilemaan jos pitää mämmistä! Ja vaikka ei pidäkään, niin tässä muodossa mämmi saattaa kuitenkin maistua.



Mämmikakku

 

10 kommenttia:

  1. Vau, mitkä maut! :)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa herkulta! Olen joskus tehnyt mämmikakkua, siihen tuli vaniljarahkaa. Sitruunarahka kuulostaa paremmalta... taidanpa kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
  3. Hyvät maut olivat tosiaan, tykkäsin! Kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja herkulliselta! Mieheni inhoaa mämmiä ja rakastaa kakkuja ;) Taidanpa yllättää hänet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ties vaikka tykkäis mämmikakusta jos ei etukäteen kerro, että siinä on mämmiä :) Tosin kyllä se mämmi tässä kakussa maistui, ei kuitenkaan läheskään niin voimakkaana kuin pelkkä mämmi. Rahka ja kerma pehmensivät makua.

      Poista
    2. Britti mieheni oli aluksi järkyttynyt mämmin ulkonäöstä :) Halusi kermavaahtoa mukaan ja söi, niin sen vaahdon ;)

      Poista
  5. Varmasti on hyvää, mämmi kun on jo sellaisenaankin ihanaa. Ekan laatikollisen olen syönyt malttamattomana jo tammikuussa :D
    Tätä kakkua on testattava. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mun mies aina ihmettelee, että miten voin syödä mämmiä. No höh, hyväähän se on!

      Poista
  6. Herkulta vaikuttaa!
    Mämmi on suurta herkkua! Se takia voisin ajatella ljopa entomatkaa Helsinkiin Ü!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kumma kyllä, tätä kakkua on vieläkin jäljellä.... ;) Nuorimmainen ei tästä tykkää eikä aviomieskään syö kuin pakon edessä, koska tuo mämmi kyllä tässä maistuu . Minun pitäis tämä keskimmäisen tyttären kanssa tuhota. Tai pitäiskö kutsua vanhin tytär avomiehensä kanssa kyläilemään, josko sitten sais kakun loppumaan. Niin hyvää kuin tämä minun mielestä onkin, niin en kuitenkaan yleensä kakkua syö joka päivä, niin tämän kakun hupeneminen tuntuu kestävän - kun ei saa edes nuorimmaisen tytön kavereista apua, mämmi ei maistu heillekään :D

      Poista