sähköposti : titantupa@gmail.com


tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mansikkakakku ilman liivatetta

Viime viikonloppuna tein uuden Pikku Myy kakun ja samoihin juhliin pyydettiin myös mansikkakermakakkua, koska ainakin yksi vieraista oli sellainen, joka ei pidä massalla päällystetyistä kakuista.
Täytteen ei tarvinnut olla ihan pelkästään kermaa ja mansikoita vaan sai laittaa siihen myös jotain muuta makua antamaan. Rahka kuulosti kivalta yhdistelmältä kerman kanssa ja koska kaupasta löytyi vielä mansikkarahkaa niin tuumasta toimeen.
Päätin tehdä kakun ilman liivatetta. Sellaisiakin on joskus kiva tehdä, nykyään käytetään niin paljon liivatteella hyydytettyjä täytteitä.

Mansikkakakku
Kakku tuli 2-vuotiaan tytön juhliin, joten koristeena käytin vaaleanpunaisia ruusuja ja perhosia.
Perhoset on tehty tällä muotilla.
Kakku on kuuden munan sokerikakkupohja. Täytteenä tässä oli siis mansikkarahkaa ja kermaa ja mansikoita tällä ohjeella.

Palakuvaa ei valitettavasti ole, koska en ollut itse niissä juhlissa kakkua syömässä :) Täyte kyllä maistui hyvältä, kun sitä maistoin. Tätä kakkua teen joskus itsellekin, helppo tehdä kun ei tarvitse pelailla liivatteiden kanssa.
 

3 kommenttia:

  1. No ompas soma kakku, en tiedä malttaisinko syödä, vai kattelisinko vain!

    VastaaPoista
  2. Kauniita ruuruja olet taiteillut! Ihana bling bling. ;) herkullisen kuuloinen kakku :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille :) Nuo ruusut, iahn en ole tyytyväinen iihin. Nyt mulla on tulossa ristiäiskakku ja en itse henkilökohtaisesti tunne näitä nuoria vanhempia enkä ketään muutakaan sieltä suvusta, puskaradio on vaan toiminut. Kauheat paineet, pitäis saada kauniit ruusut kakun päälle - olen harjoitellut ja harjoitellut. Huoh. Ehkä vielä saan sen täydellisen ruusun ennenkuin kakun pitää olla valmiina.

    VastaaPoista