maanantai 6. lokakuuta 2014

Browniepohjainen juustokakku

Kirjastosta löysin sellaisen kirjan kuin Suklaaunelmia. Siinä kirjassa on jos jonkinlaista herkkua. Tämä browniepohjainen juustokakku näytti niin hyvältä ja koska en ole aikoihin tehnyt paistettua juustokakkua, niin se kirjan resepteistä lähti ensimmäisenä testiin. 

Browniepohjainen juustokakku
Tästä tuli suussasulavan hyvää. Aviomieskin sanoi, että tämä on kyllä liian hyvää - tulee syötyä liikaa. Tuo browniepohja ei ollut liian makeaa vaan täyteläisen suklaista, kun siihen käytetään tummaa suklaata. Ja juustokakkukerros pehmeän juustoinen...nam.

Browniepohjainen juustokakku:   23-24 cm vuoka

Pohja:
100 g voita (suolatonta mielellään)
115 g suklaata paloina
2,5 dl sokeria
2 munaa vatkattuna
0.5 dl maitoa
2,5 dl jauhoja

Juustokakkukerros:
5 dl tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 munaa vatkattuina
1 tl vaniljauutetta
1 dl maustamatonta jogurttia

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti irtopohjavuoka ja jauhota korppujauhoilla.
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä usein hämmentäen, kunnes seos on tasaista. Nosta pois hellalta ja vatkaa sekaan sokeri.
3. Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Siirrä seos lusikalla vuokaan, levitä tasaiseksi.
4. Paista uunissa 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 160 asteeseen sen jälkeen.
5. Vatkaa huolellisesti yhteen juustoo, sokeri, munat ja vaniljauute. Hämmennä mukaan jogurtti ja kaada browniepohjalle.
6. Paista vielä 45-55 minuuttia tai kunnes keskiosa on lähes kiinteä.
7. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista, anna jäähtyä ennenkuin otat sen vuoasta. 

Käytin pohjaan osittain spelttijauhoja, koska pidän niistä. Ja koska meidän perheestä on kotona tällä hetkellä vain 3 henkilöä ( yksi tyttäristä kiertää Eurooppaa interrailin merkeissä) , niin tein tästä pienemmän kakun. Puolitin määrät ja tein kakun 18 cm vuokaan. Tuli ihan sopiva vaikka ensin luulin, että tulee liian matala. Toisaalta tämä oli kyllä niin hyvää, että olisi voinut tehdä isommankin kakun.... eilen tein ja tänään on kakusta enää pienen pieni pala jäljellä. 


Browniepohjainen juustokakku
Onneksi tämä on helppotekoinen - ehkä teen loppuviikosta uuden!




3 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvältä:) Browniepohja kuulostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta keksipohjalle.

    VastaaPoista
  2. Tuo täyteläinen suklaapohja ja juustokakku sopi kyllä mainiosti yhteen! Pakkohan tätä on tehdä uudelleen, kun edellinen kakku loppui jo :)

    VastaaPoista
  3. Aah, aivan ihanalta näyttää. Ottaisin mielelläni aimo palasen ruudun tälle puolen. ;)

    VastaaPoista