torstai 9. lokakuuta 2014

Päärynäkakku murukuorrutuksella

Jerryn  blogissa jokin aika sitten bongasin hyvältä kuulostavan omenakakun. Se on ollut "to do - listalla" siitä lähtien ja eilen päätin sen toteuttaa. Tosin omenoita ei ollut kotona yhtään, mutta laitoin päärynöitä tilalle.

Päärynäkakku murukuorrutteella
Kakusta tuli ihanan mehevä ja oli kyllä valtavan hyvää. Tuo murupäällys on ihan ehdoton kruunaus tälle kakulle. 
Tein tämän 24 cm irtopohjavuokaan ja ensin ajattelin, että vuoka oli liian pieni.Lopputulos kuitenkin osoitti tämän luulon turhaksi, sillä juuri tällaisena muhkeana se oli oikein hyvää. Ja muruseosta tuli reilu kerros päälle!

Päärynäkakku
Päärynöitä tai omenoita tähän varmaan voisi laittaa enemmänkin, upottaa vaikka tuhon kakun sisään lisää. Minulla ei kuitenkaan ollut kuin neljä pienehköä päärynää ja niillä mentiin. Tässä yllä olevassa kuvassa olen vasta aloittanut muruseoksen ripottelun. Sitä tuli tosiaan reilu kerros, mutta se juuri taisi olla se juttu tässä kakussa. Ihana rapea kerros kakun päällä!

Päärynäkakku murukuorrutuksella :
Pohja:
6 pientä päärynää
2dl vehnäjauhoja
100g mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl sokeria
1tl vaniljajauhetta
1tl inkivääriä
1tl kanelia
75g sulatettua voita
2dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
Muruseos :
 2dlsokeria (käytin muscovadosokeria ja tavallista sokeria sekaisin)
1dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
75g pehmeää voita


1. Aloita valmistamalla kuorrutus. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot, kaneli ja pehmeä voi kulhossa ja muovaa käsin sileäksi massaksi. Lisää seokseen vielä hieman jauhoja jos se on liian kosteaa tai pieni nokare voita jos se tuntuu liian murenevaiselta ja kuivalta.
2. Kuori ja paloittele päärtnät ohuiksi siivuiksi.
3. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe sekä sokeri ja mausteet kulhossa keskenään. Kaada joukkoon voisula sekä jogurtti ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita hyvin, vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.
4. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, lisää taikinan päälle päärynäviipaleet ja levitä murukuorrutus päärynöiden  päälle. 
5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Jerry oli käyttänyt kookospalmusokeria muruseokseen. Sitä minulla ei ollut, mutta kyllä tuli rapsakka ja maistuva täyte muscovadosokerin ja tavallisen sokerin seoksellakin. Miksei voi käyttää myös pelkkää tavallista sokeria, mutta tuo muscovadosokeri tuo kivasti lisää makua. 
Fariinisokeri voisi ajaa saman asian. 

Päärynäkakku murukuorrutuksella
Tästä taisi tulla kestosuosikki meidän perheessä.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä mehevältä ja itse laittaisin myös päärynöitä, kun en omenoista niin välitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo päärynät olivat tosi mehukkaita tuolla kakun sisällä. Jotenkin tuli mieleen, että omenat oliisvat voinet olla kuivakampia. Pitää varmaan sekin vielä testata! :)

      Poista