keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lohikäärmekakku

Hieman hiljaiseloa ollut leivontarintamalla, kun tuo muutto vie kaiken liikenevän vapaa-ajan. Ensi viikko on lomaa ja ensi viikon aikana pitää muuttaa loputkin tavarat uuteen kotiin. Aikamoinen urakka, en muuta voi sanoa.
Sain muuta ajateltavaa hetkellisesti, kun tuttava tilasi poikansa syntymäpäiväjuhliin kakun. Juhlat olivat lohikäärmeteeman mukaan ja kakkukin toivottiin sen mukaisesti.

Lohikäärmekakku
Tällainen siitä tuli. Aikamoisen hauska projekti tämä oli vaikka aikaa olisin toivonut enemmän. Sattui tämä kakkutilaus sellaiselle viikonlopulle, kun oltiin sukulaismiehen hautajaisissa toisella paikkakunnalla ja sieltä kun tultiin niin vielä piti alkaa leikkimökin purkuun  - saimme se myytyä nykyiseltä pihalta pois ja uusi omistaja tuli sitä hakemaan.
Täytteiksi kakkuun toivottiin valkosuklaa-vaniljatäytettä ja vadelma-vaniljatäytettä.  Sellaiset löysin Kinuskikissan sivuilta, täältä  ja täältä .
Mukavat täytteet, kun liivatettakaan ei tarvita ja hyvältä ne maistuivatkin. Pitihän toki täytettä tekovaiheessa vähän maistaa.
Päällystin kakun Satin Icen Ivory - massalla , massan siis värjäsin Wiltonin vihreällä elintarvikevärillä.  
 

5 kommenttia: