tiistai 25. elokuuta 2015

Mariannesuklaakakku

Keskimmäinen tyttäremme muutti viikonloppuna Poriin opiskelemaan. Saimme ihanalta ystävältämme lainaksi ison auton, johon mahduimme koko perhe ja vielä tyttäremme tavaratkin. Kovin paljon huonekaluja ei ollutkaan, koska eipä yksiöön paljon edes mahdu.
Leivoin ystävälle kiitokseksi  kakun (vähän muutakin toki annoimme) ja samalla tein meille "muuttokakun". Usein teen kaksi kuivakakkua kerralla, koska jos leipomaan aletaan niin leivotaan  samalla kunnolla :)
Ihan hyvin paistuu kaksi kakkua uunissa yhtä aikaa.

Mariannekakku
Tämä on helppotekoinen ja niin suussa sulavan hyvän makuinen kakku!

Mariannekakku ( 1 kpl)

200 G voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl marianne crush-rouhetta

 1.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
 2. Lisää myös kermaviili ja mariannerouhe ja sekoita taikina tasaiseksi.
 3.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
4. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Päälle voi halutessaan sulattaa vaikka suklaata, mutta maistuu kyllä ihan ilmankin! Ihanan mehevä kakku.

Mariannekakku





6 kommenttia:

  1. No kyllä tosi mehevältä näyttää tuossa alimmassa kuvassa. :) Nam, syön rudun läpi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei kauan meillä vanhentunut, hupeni tosi nopeasti :)

      Poista
  2. Näyttää tosi herkulliselta. Pitää ehdottomasti kokeilla. Minäkin teen aina kaksi kuivakakkua kerralla kun kerran hyvin uuniin mahtuvat.

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää todella hyvältä ja makukin on varmasti kohdillaan :)

    VastaaPoista