Viikko sitten tein näitä lohikiekkoja ensimmäisen kerran eräisiin syntymäpäiväjuhliin. Sen jälkeen olen tehnyt niitä kaksi kertaa lisää. Omien tyttärien yhteisille syntymäpäiville , kaksi tyttäristäni on syntynyt peräkkäisinä päivinä, melkein tasan kolme vuotta ikäeroa.
Ja kolmannen kerran niitä pyydettiin ystäväni pojan syntymäpäivä/tupaantuliaiset yhdistelmäjuhliin.
Nämä kyllä ovatkin hyviä.
Tämä resepti löytyi Myllyn paras sivuilta.
LOHIKIEKOT (noin 30 kpl)
1.Ota taikina ajoissa sulamaan.
2. Kauli isoa lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi noin kokoon 30 x 40 cm.
3. Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele päälle savulohta, pieneksi kuutioitua paprikaa ja kaprikset, mausta tillisilpulla.
4.Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään, noin puoleksi tunniksi.
5. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.
Tällä viimeisellä kerralla taikinarulla oli jääkaapissa useamman tunnin, kun en ehtinyt kaikkia paistaa kerralla. Huomasinkin, että silä tavalla kiekoista tuli entistä lehtevämpiä. Eli jos vaan on aikaa niin kannattaa antaa rullan olla pidempään kuin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen paistoa.
Näm ovat kiva suolainen tarjottava kahvipöytään. Täytettä voisi kokeilla vaihtaa välillä vaikka kyllä nämä lohiversiot ovat aikamoisen hyviä. Joku savukinkkutäyte voisi olla hyvä tai miksei kasvisversiokin.
Ja kolmannen kerran niitä pyydettiin ystäväni pojan syntymäpäivä/tupaantuliaiset yhdistelmäjuhliin.
Nämä kyllä ovatkin hyviä.
Lohikierteet |
Tämä resepti löytyi Myllyn paras sivuilta.
LOHIKIEKOT (noin 30 kpl)
1 paketti Myllyn Paras Iso lehtitaikinalevyä (600 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
150-200 | g | lohituorejuustoa | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 | g | savulohta suikaleina | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | punaista paprikaa kuutioina | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | tlk | pieniä kapriksia (n. 100 g) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | dl | tuoretta tillisilppua |
1.Ota taikina ajoissa sulamaan.
2. Kauli isoa lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi noin kokoon 30 x 40 cm.
3. Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele päälle savulohta, pieneksi kuutioitua paprikaa ja kaprikset, mausta tillisilpulla.
4.Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään, noin puoleksi tunniksi.
5. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.
Tällä viimeisellä kerralla taikinarulla oli jääkaapissa useamman tunnin, kun en ehtinyt kaikkia paistaa kerralla. Huomasinkin, että silä tavalla kiekoista tuli entistä lehtevämpiä. Eli jos vaan on aikaa niin kannattaa antaa rullan olla pidempään kuin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen paistoa.
Näm ovat kiva suolainen tarjottava kahvipöytään. Täytettä voisi kokeilla vaihtaa välillä vaikka kyllä nämä lohiversiot ovat aikamoisen hyviä. Joku savukinkkutäyte voisi olla hyvä tai miksei kasvisversiokin.
Tälläiset suolaiset kiekot on kyllä ihan superhyviä!! Ja sä olet kaiken lisäks saanut niistä noin nättejä. Mulla se sauma aina aukeaa ja näyttävät enemmän etanoilta kuin kiekoilta... :) Mutta mitäpä tuosta, maku ratkaisee! ;)
VastaaPoistaAivan, kyllä ne etanan näköiset kiekotkin varmasti hyviltä maistuu :D
PoistaOnpas ihanan näköisiä! Mäkin tykkään tälläisistä kiekoista tosi paljon. Aina vaan tulee tehtyä kinkusta... pitääpä ensi kerralla kokeilla lohta! :)
VastaaPoistaHyviä olivat!
PoistaOnko tarkoitus käyttää kylmäsavulohta? Lämminsavulohta ehkä vaikea suikaloida. Voisi tehdä myös hiivataikinapohjaisena, ois ehkä terveellisempikin. t. Anni
VastaaPoistaMinä käytin ihan lämminsavulohta. Tein sen verran ison satsin kerralla, että ostin kokonaisen savukalan ja pilkoin sen ihan käsin. Voisi olla ihan hyvä hiivataikinallakin, mutta kyllä tuo lehtitaikina on vaan niin ihanan rapisevaa ja herkkua tällaisessa.
Poista