keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Mariannekääretorttu

Meillä on jääkaapissa sellainen isompi, tukusta ostettu tuorejuustopurkki. Se on ollut avattuna jo jonkun aikaa, joten olen yrittänyt keksiä sille käyttökohteita.
Juustokakkuakaan ei aina viitsi tehdä, joten tein vaihteeksi kääretortun tuorejuustotäytteellä. 

Kääretorttu tuorejuustotäytteellä
 Tästä tuli mukavan muheva kääretorttu! Pohjana on ihan tavallinen suklaakääretorttupohja. 

Kääretorttu tuorejuustotäytteellä
pohja :
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta  
täyte:
1-2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
100 g marianne crushrouhetta 


1. Sekoita leivinjauhe ja kaakao jauhoihin.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää jauhot sekaan.
3. Kaada taikina uunipellille suorakaiteen muotoon.
4. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 225 asteessa noin 6 minuuttia.
5. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja vedä paperi pohjasta irti.

Täyte:
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää Marianne-rouhe ja sekoita.
3. Levitä täyte kääretorttupohjalle ja kääri torttu rullalle.

Marianne-rouhetta ei ollut ihan 100 grammaa kaapissa, joten laitoin sen lisäksi wienernougat rouhetta. Oli oikein mukavan makuinen yhdistelmä.  
Tämähän menisi kuorrutettuna ihan kakun asemasta kahvipöydässä.
 

2 kommenttia:

  1. Nam nam, Marianne ja Pätkis-käärärit on mun suosikkeja! (ja tietysti perus unelmatorttu).

    VastaaPoista
  2. Klassikko! Tätä tehtiin aina yläasteella. =) Tosin me tehtiin muistaakseni rahkasta, mutta tuorejuustosta tuo on paljon parempaa!

    VastaaPoista