sähköposti : titantupa@gmail.com






sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Marianneleivos

Hyvää ystävänpäivän iltaa! Tänään ollaan käyty loskakelissä kävelyllä ja sen jälkeen  innostuin siivoamaan saunaa ja pesuhuonetta. Meillä on sellainen höyrypesuri ja sen kanssa hääräsin kaksi tuntia. Siihen jäi koukkuun, kun huomasi miten se puhdisti kaakeleiden välitkin.  Oivallinen väline ! Kohta menen puhtaaseen iltasaunaan.

Meille en leiponut mitään erityistä ystävänpäiväksi, mutta perjantaiksi tein eräälle tuttavalle 40 kpl ystävänpäiväleivoksia, meni lauantaisiin ystävänpäiväjuhliin tarjolle. 
Leivosten teko venyi torstain ja perjantain välisenä yönä klo 03.00 saakka ja aamulla oli herätys töihin. Buranaa aamiaiseksi ( hirveä päänsärky) ja eikun liikkeelle taas. Kyllä sitä yhden päivän jaksaa vaikka väkisin.

Marianneleivos
Tällä Yhteishyvän reseptillä nämä tein. Näistä tuli korkeita leivoksia, joten minä en ainakaan saanut näitä leikattua muotilla. Painoin ensin alun sydänmuotilla ja leikkasin sitten loput veitsellä. Hieman epätasinenhan tuo reuna on, mutta muotilla en millään saanut näitä tehtyä. Minulla ei ollut ilmeisesti tarpeeksi korkeareunaista muottia. 

MARIANNELEIVOS 7-8 kpl

Pohja:
4 munaa

1 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

3 dl vispikermaa

1 dl tomusokeria

250 g mascarponejuustoa

120 g Marianne-rouhetta

5 liivatelehteä

1 dl kuumaa maitoa

Pinnalle:


30 g Marianne-rouhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. 
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. 
4. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
5. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rouhe ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi. 
6. Puserra liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liuos täytteeseen sekoittaen.
7. Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa. 
8. Puolita torttupohja. Levitä täyte toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja. 
9. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta. Anna jähmettyä viileässä.
10. Ota levystä joko korkealla sydänmuotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi. Koristele Marianne-rouheella. 

Tein itse aluksi pohjan tuplana, siis kaksi pellin kokoista levyä. Sen mukaan olisi pitänyt tulla 14-16 leivosta, mutta niitä tuli enemmän. Riippuu tietenkin leivoksen koostakin, ehkä nuo reseptin mukaiset ovat isompia leivoksia.
Toivottavasti olivat hyviä. Ainakin täyte oli hyvää. Lisäsin täytteeseen hieman vaaleanpunaista elintarvikeväriä, jotta sain siihen hennon pinkin sävyn. 
Marianneleivos

4 kommenttia:

  1. Herkulliselta ainakin näyttää. <3

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, että kovin ovat herkullisen näköisiä, nam!! :) Muakin houkuttas josksus testata höyrypesuria. Sillä saa varmaan kylppäristä kyllä todella puhtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olin ihan fiiliksissä sen pesurin kanssa, aika meni kuin siivillä enkä millään malttanut lopettaa :D

      Poista