torstai 7. huhtikuuta 2016

Rahkapullat

Pääsiäisenä tuli tehtyä rahkapullia. Eihän voi viettää pääsiäistä jos ei tee edes jotain rahkaista leivonnaista :)
Minulla oli näitä myyjäisissä mukana ja sunnuntaina kun tuli yllätysvieraita, niin olihan jotain mitä tarjota. 


Rahkapulla
Kyllä vaan ovat hyviä, ei voi muuta sanoa.Tällaisella ohjeella tein:

Rahkapullat

25 g hiivaa
75 g margariinia
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
noin 6 dl vehnäjauhoja 
 Täyte:
1 prk (250 g ) maitorahkaa
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniliinisokeria

1. Lämmitä rasva ja maito kädenlämpöiseksi. Kaada seos murennetun hiivan päälle kulhoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee. 
2. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja noin 5 dl jauhoja. Säästä loput leipomiseen. 
3. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää, kimmoisaa ja alkaa irrota reunoista. 
4. Kohota taikina. Leivo kohonneesta taikinasta pullia, laita ne vielä pellille kohoamaan. 
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi juomalasin pohjalla kolo. Laita täytettä koloihin.  Voitele pullien reunat kananmunalla. 
6. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. 


5 kommenttia:

  1. Rahkapullat ovat tosi hyviä! Meilläkin oli näitä pääsiäisenä. :)

    VastaaPoista
  2. Montas pullaa tuolla ohjeella muuten tuli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin sitä miettiä kun tätä kirjoitin, mutta nyt vasta tuli mieleen, pitkän pohdinnan jälkeen :) Tein kaksinkertaisen satsin, kun myyjäisiinkin tein ja näitä tuli 18 kpl siitä satsista.

      Poista
  3. Rahkapullat on niin hyviä!
    Pitäiskin tehdä niitä joku päivä.

    VastaaPoista