sähköposti : titantupa@gmail.com


keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Daniel Tiikeri kakkuversiona

Työkaveri kysyi 4 vuotta täyttävälle pojalleen kakkua ja aiheena oli Daniel Tiikeri. Ikinä en ollut sellaisesta kuullutkaan ja ensin luulinkin, että kyseessä joku vähän erilainen kuivakakku - työkaveri kun sanoi, että tekisitköhän meille Daniel tiikerikakun :)
Kyseessä olikin piirroshahmo, jota tämä neljävuotias joka aamu tv:stä katsoo. Google avuksi ja katsomaan miltä Daniel Tiikeri näyttää. Söpö veijari se on :)


Daniel Tiikeri
Kyllähän tämä ensin mietitytti, että tuleeko siitä yhtään kyseisen hahmon näköinen. Päivänsankari oli  tämän onneksi  tunnistanut. Ja ollut mielissään. Se on kakuntekijälle aina suuri kiitos.
Vaihekuvia ei ole, kun uppouduin tähän kakuntekoon täysin. Eikä tämä ihan hetkessä valmistunut, aikaa tämän kanssa meni kiitettävästi.
Täytteenä tässä on valkosuklaa-vaniljatäyte. Tein sen kaksinkertaisena annoksena ja värjäsin vielä oranssilla pastavärillä. Työkaveri pyysi jotain värikästä täytettä, kun tuo tiikerikin on värikäs.
Vaahtokarkin makuista kaulintamassaa / sokerimassaa sekaisin on tuo päällinen. Pastavärejä käytin värjäämiseen. Tiikerin raidat on värjätty ruskealla tomuvärillä
Kakun ja päällysteen välissä on sveitsiläinen marenkivoikreemi.
Käpälät ja tossut ovat riisimuromassaa. Muuten tämä on kakkua, korvatkin.
Hauskaa oli taas tehdä tällaista muotokakkua! Se vaan karkaa aina käsistä, en osaa tehdä muotokakuista pieniä. Tältäkin kakulta piti jalat irrottaa kun laitoin jääkaappiin, ei mahtunut muuten.

Kakkupohjana on ihan perus levykakkupohjia:

Levykakkupohja :
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

 

3 kommenttia:

  1. Onpa hauska ja hieno tiikerikakku! :) Kyllä varmaan on sankari ollut mielissään. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Sankari oli kuulemma tarkkaan määrännyt mistä kohdasta hän itse ottaa palan :)

    VastaaPoista