torstai 12. tammikuuta 2017

Mokkahyydykekakku

Tällaisen mokkahyydykekakun  reseptin bongasin Elämää Koivurannassa blogista. Nanne sen oli bongannut Pullahiiren blogista. Reseptit kiertää!
Tein tätä uuden vuoden aatoksi kahvipöytään. Varsinkin kahvin ystäville erittäin maukas kakku!
Ihanasti maistui kahvi tässä. 

Mokkahyydykekakku
Tässä vielä resepti vaikka tämä noissa molemmissa blogeissa jo onkin:

MOKKAHYYDYKEKAKKU 

 Pohja:
120 g voita
1/2 dl kahvia
2 1/2 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja


Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
1 1/2 dl kahvia
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä


 1. Sulata voi pohjaa varten ja anna jäähtyä hetki.
2.  Keitä kahvi pohjaa ja täytettä varten.
3. Lisää voin joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri, vaniljasokeri sekä kahvi. Sekoita ja lisää joukkoon vielä kananmunat. 
4.Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita massa tasaiseksi. 
5. Pingota noin 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia 175 asteessa. Nosta valmis pohja jäähtymään.

6. Valmista täyte laittamalla liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen, ainakin viiden minuutin ajaksi. 7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto yhdessä vaniljasokerin kanssa.

8. Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, niin että sokeri sulaa kahvin joukkoon. 9. Lisää kiehuvaan kahviin ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet ja ota seos pois levyltä. 
10. Lisää kahvi-liivateseoksen joukkoon vielä kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki, välillä sekoitellen. 
11. Kaada kahvi-liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

12. Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle. Laita noin 24-26 cm irtoreunus (myös irtopohjavuoan reunus käy) pohjan ympärille, niin että pohja jää täytteen sisään. Saadaksesi tasaisen reunan, öljyä kevyesti vuoan reuna ja ripottele päälle tomusokeria. Kaada mokkatäyte pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Koristele.


Ostin kaupasta varta vasten tätä kakkua varten Pauligin Mexico kahvia . Varmasti ihan "tavallinenkin" kahvi käy yhtä hyvin, halusin vaan testata tuota Mexico kahvia.
Minä käytin tässä toisessa vaiheessa 26 cm irtoreunusta. Täytettä oli niin paljon, että olisi pienemmästä tullut yli. Ainakin tuo 26 cm vuoka täyttyi ihan kiitettävästi.  

Erittäin hyvää! Pitää tehdä tätä joskus kun sisko tulee kylään - hän kun on kova kahvin ystävä.
 

10 kommenttia:

  1. Täytettä näyttää tosiaan olevan aika runsaanpuoleisesti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh! Tuo oli aika kiva yksityiskohta, kun kakkupohja oli pienempi kuin mousseerengas. Oli siis ihan tarkoituksella niin :D

      Poista
  2. Nam, tämä kakku on kyllä niiiiin hyvää! :)
    Kiitos muistutuksesta, pitääkin taas joskus tehdä!

    VastaaPoista
  3. Näyttää ja kuulostaa kyllä tosi hyvältä. En ole vielä tätä ennen ohjeeseen törmännyt, mutta varmasti on hyvää, kun niin moni on jo kokeillut :) Mahtavaa tosiaan kun ohjeet lähtee kiertämään blogista toiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli tosi kiva kahvinmaku. Pitää kyllä tehdä toistekin.

      Poista
  4. Ompas herkullisen näköinen nam! Tätä täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista