sähköposti : titantupa@gmail.com






keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Gluteeniton leipä

Välillä teen gluteenitonta leipää, kun olisi ajatuksena alkaa sitä käyttää enemmänkin. Vaikka keliakiaa ei olekaan, niin vehnän liiallinen syöminen kyllä turvottaa. 
Finaxin karkealla jauhoseoksella saa helpolla hyvää leipää. Tein tämän leivan ihan jauhopaketin kyljessä olevalla ohjeella. 

Gluteeniton leipä
 Tässä vielä ohje leipäpaketin kyljestä :

Gluteeniton vuokaleipä 

25 g hiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
25 g sulatettua margariinia tai 2 rkl öljyä
1,5 rkl siirappia
1 tl suolaa
450 g karkeaa jauhoseosta

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää margariini / öljy, suola ja siirappi.
3. Lisää jauhoseos. 
4. Vaivaa taikinaa koneessa noin 5 minuuttia.
5. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan, jonka tlavuus on noi 1,5 litraa.
6. Anna leivän kohota liinan alla noin 35 minuuttia.
7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia.


 Hyvä perusleipä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti