tiistai 21. helmikuuta 2017

Laskiaismuffinsit

Nämä muffinsit ovat kyllä tosi hyvä idea. Jos ei vaikka laskiaispullia jaksa / viitsi / ehdi tehdä niin nämä muffinsit ovat nopeita tehdä ja näiden myötä pääsee laskiaistunnelmaan ihan yhtä hyvin.
Reseptin bongasin Emerald City    blogista.

Laskiaismuffinsit
Pahoittelut kuvanlaadusta. Nykyään näköjään tulee kuva otettua ns. lennosta. Piti saada muffinsit kahvipöytään ja äkkiä napsaisemaan jonkunlainen kuva ennenkuin ne katovat parempiin suihin.

Laskiaismuffinsit

Taikina:
100 g voita
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
3 ½ dl (225 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kermaviiliä
 
Täyte:
½ dl (25 g) vaniljakreemijauhetta
½ dl maitoa
2 tl (10 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
mansikka- tai vadelmahilloa
 
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin tai voitele ja jauhota kevyesti kolot, jos et käytä vuokia.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi, lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon kardemumma. Kääntele joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita siivilän läpi ja kermaviiliä.
4. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat keskeltäkin kypsiä. Anna jäähtyä. Leikkaa muffineista hattu pois.
5. Valmista täyte sekoittamalla maito, sokerit ja vaniljakreemi keskenään. Vaahdota kerma ja lisää vaniljakreemi joukkoon vatkaten.
6. Laita vaniljatäyte pursotinpussiin ja pursota muffinien pohjalle rengas. Täytä renkaan sisusta hillolla, laita hattuosa päälle ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
 
Minulta jäi tomusokerikin kaikessa kiireessä siivilöimättä päälle. Olisivat ehkä olleet edes vähän näyttävämmän näköisiä. Ja tunnustan, että kun muffinsit olivat jo uunissa, niin huomasin osan jauhoista jääneen kulhoon...
onneksi ei haitannut lopputuloksen kannalta. Pitäisiköhän tässä jo kohta huolestua, vähän väliä jää jotain pois leipomuksista... viimeksi sähläsin mittasuhteiden kanssa kun tein vaniljakreemiä vaniljaisia muffinseja varten.
 
Laskiaismuffins
Hyviä olivat, kannattaa testata!
 

2 kommenttia:

  1. Tämä kone ei nyt suostu korjaamaan tuota pientä tekstiä normaaliin kokoon. Krojaan tämän kotikoneelta, kun kotiin saakka ehdin!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, kun testasit. :) Hyviltä näyttävät. Laskiaisena voi sitten pyöritellä oikeita pullia, kun on muffineilla harjoiteltu tunnelmaan pääsyä :)

    VastaaPoista