Minun on jo pitkään pitänyt testata gluteenitonta appelsiinikakkua. Menneenä viikonloppuna sain sen lopulta aikaan. Eihän se mikään suuritöinen ole, mutta aloittaminen on välillä niin vaikeaa.
Reseptin löysin Kotilieden sivuilta
Kakun koostumus oli pumpulimaisen pehmeä - jos niin nyt voi sanoa. Varmaan juuri perunajauhojen ja gluteenittomien jauhojen ansiosta.
Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku
Tykättiin kovasti, tätä teemme toistekin.
Reseptin löysin Kotilieden sivuilta
Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakkua |
Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku
200 g
laktoositonta voita tai margariinia
2 ¼ dl
sokeria
3
kananmunaa
2 dl
perunajauhoja
1.5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
4 rkl
sitruslikööriä, esim. Cointreau
1
appelsiinin raastettu kuori
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten.
2. Sekoita perunajauhot, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe
keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan sitrusliköörin ja raastetun
appelsiinin kuoren kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Voitele ja korppujauhota huolella 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Valuta kakkutaikina tasaisesti vuokaan.
4. Kypsennä appelsiinikakku 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä appelsiinikakku huolella ennen vuoasta irrottamista.
3. Voitele ja korppujauhota huolella 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Valuta kakkutaikina tasaisesti vuokaan.
4. Kypsennä appelsiinikakku 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä appelsiinikakku huolella ennen vuoasta irrottamista.
Tykättiin kovasti, tätä teemme toistekin.
Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku |
Näyttää ja kuulostaa todella makoisalta kakulta. :)
VastaaPoistaOli makoisaa :)
PoistaOn kyllä pehmoisen näköinen kakku! Varmasti hyvää :)
VastaaPoistaKyllä :) Vois useamminkin tehdä gluteenitonta, niin ei tulis liikaa vehnää syötyä.
PoistaAika täydellisen näköinen kakku, ja tuo gluteenittomuus plussaa. Kaikki sitrushedelmät on nyt ihania leivonnassa. :)
VastaaPoistaAivan, nyt on kiva tehdä sitrushedelmistä leipomuksia, tulee keväinen olo :)
Poista