torstai 16. helmikuuta 2017

Vaniljamuffinsit

Nuorimmainen tykkää kovasti Lidlin vaniljatäytteisistä donitseista, joten päätimme hänen kanssa yhdessä tehdä vaniljaisia muffinseja. Vai ovatko nyt sitten  nämä kuppikakkuja, kun on kuorrutettakin päällä.



Vaniljamuffinsit
Nyt pitää varmaan sanoa, että ihan ei mennyt kuin Strömsössä . Laitoimme vuoan pohjalle taikinaa, sen päälle kreemiä ja sitten taas taikinaa. Olikohan kreemi liian löysää, mutta joka tapuksessa se tavallaan "sulautui" taikinan sekaan. 
Tästä alla olevasta kuvasta se näkyy :

Vaniljamuffins
Vaikka tämä näyttää raa´alta, niin taikina ei ollut raakaa vaan tuo raa´alta näyttävä osa oli kreemiä. Sitä laitoimme aika paljon :) Ja itse asiassa nämä olivat hyviä! Oikein meheviä ja vaniljaisia. 
Laitan tähän vielä reseptin jos joku näitä haluaa kokeilla. Ehkä paksumpi kreemi ei tuolla tavalla leviä joka puolelle. Mutta kuten sanoin, eivät hullumpia ollenkaan nämäkään versiot!

Vaniljamuffinsit



Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
½ dl maitoa tai kermaa

valmista vaniljakreemiä

Kuorrutus:
voita tai margariinia
tomusokeria
 tuorejuustoa
vaniljakreemiä

1. Valmista ensin vaniljatäyte. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.
2. Vaahdota voi/margariini ja sokeri.
3.  Lisää munat yksitellen. 
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa.
Lusikoi muffinssivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun muffinssit ovat saaneet hieman väriä. 

Kuorrutuksen määriä en mitannut vaan laitoin "sopivasti" kaikkea ja vatkasin ainekset sekaisin. Välillä maistelin etten vaan liikaa sokeri laittanut. 
Ehkä seuraavalla kerralla kokeillaan paksummalla kreemillä tai pursotetaan kreemiä valmiiksi paistettujen muffinsien sisään :) 
 

4 kommenttia:

  1. Ei se näkö vaan maku ratkaisee. :)

    VastaaPoista
  2. Täällä on kans yksi Lidlin vaniljatäytteisten donitsien suuri ystävä!:P Auttaisikohan vähän paksumpi taikina siihen, ettei kreemi sulautuisi paiston aikana joukkoon? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin voi olla, mutta kyllä se kreemikin oli aivan liian löysää. Tein tänään taas kreemiä ja koostumuksesta tuli ihan erilainen. Mikä lie ajatuskatkos ollut kun tein näitä muffinseja :) Yhtään en muista kuinka paljon laitoin nestettä suhteessa keemijauheeseen.

      Poista