Nuorimmainen tykkää kovasti Lidlin vaniljatäytteisistä donitseista, joten päätimme hänen kanssa yhdessä tehdä vaniljaisia muffinseja. Vai ovatko nyt sitten nämä kuppikakkuja, kun on kuorrutettakin päällä.
Nyt pitää varmaan sanoa, että ihan ei mennyt kuin Strömsössä . Laitoimme vuoan pohjalle taikinaa, sen päälle kreemiä ja sitten taas taikinaa. Olikohan kreemi liian löysää, mutta joka tapuksessa se tavallaan "sulautui" taikinan sekaan.
Tästä alla olevasta kuvasta se näkyy :
Vaikka tämä näyttää raa´alta, niin taikina ei ollut raakaa vaan tuo raa´alta näyttävä osa oli kreemiä. Sitä laitoimme aika paljon :) Ja itse asiassa nämä olivat hyviä! Oikein meheviä ja vaniljaisia.
Laitan tähän vielä reseptin jos joku näitä haluaa kokeilla. Ehkä paksumpi kreemi ei tuolla tavalla leviä joka puolelle. Mutta kuten sanoin, eivät hullumpia ollenkaan nämäkään versiot!
Vaniljamuffinsit
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
½ dl maitoa tai kermaa
valmista vaniljakreemiä
Kuorrutus:
voita tai margariinia
tomusokeria
tuorejuustoa
vaniljakreemiä
1. Valmista ensin vaniljatäyte. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.
2. Vaahdota voi/margariini ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa.
Lusikoi muffinssivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun muffinssit ovat saaneet hieman väriä.
Kuorrutuksen määriä en mitannut vaan laitoin "sopivasti" kaikkea ja vatkasin ainekset sekaisin. Välillä maistelin etten vaan liikaa sokeri laittanut.
Ehkä seuraavalla kerralla kokeillaan paksummalla kreemillä tai pursotetaan kreemiä valmiiksi paistettujen muffinsien sisään :)
Vaniljamuffinsit |
Tästä alla olevasta kuvasta se näkyy :
Vaniljamuffins |
Laitan tähän vielä reseptin jos joku näitä haluaa kokeilla. Ehkä paksumpi kreemi ei tuolla tavalla leviä joka puolelle. Mutta kuten sanoin, eivät hullumpia ollenkaan nämäkään versiot!
Vaniljamuffinsit
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
½ dl maitoa tai kermaa
valmista vaniljakreemiä
Kuorrutus:
voita tai margariinia
tomusokeria
tuorejuustoa
vaniljakreemiä
1. Valmista ensin vaniljatäyte. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.
2. Vaahdota voi/margariini ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa.
Lusikoi muffinssivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun muffinssit ovat saaneet hieman väriä.
Kuorrutuksen määriä en mitannut vaan laitoin "sopivasti" kaikkea ja vatkasin ainekset sekaisin. Välillä maistelin etten vaan liikaa sokeri laittanut.
Ehkä seuraavalla kerralla kokeillaan paksummalla kreemillä tai pursotetaan kreemiä valmiiksi paistettujen muffinsien sisään :)
Ei se näkö vaan maku ratkaisee. :)
VastaaPoistaOlet oikeassa! :)
PoistaTäällä on kans yksi Lidlin vaniljatäytteisten donitsien suuri ystävä!:P Auttaisikohan vähän paksumpi taikina siihen, ettei kreemi sulautuisi paiston aikana joukkoon? :D
VastaaPoistaSekin voi olla, mutta kyllä se kreemikin oli aivan liian löysää. Tein tänään taas kreemiä ja koostumuksesta tuli ihan erilainen. Mikä lie ajatuskatkos ollut kun tein näitä muffinseja :) Yhtään en muista kuinka paljon laitoin nestettä suhteessa keemijauheeseen.
Poista