sähköposti : titantupa@gmail.com


perjantai 3. helmikuuta 2017

Rocky road - suklaa

Viime viikonloppuna meidän alkoi nuorimmaisen kanssa tehdä mieli jotain oikein hyvää . Niinpä tein rocky road suklaapaloja. Herkkua ovat, tosi ei niitä montaa palaa pysty ainakaan kerralla syömään. 
Ja kyllähän se taas kävi mielessä josko alkaisi hieman tuota makean ja sokerin syömistä kontrolloida. Kun eihän se terveellistä ole millään lailla. 
Eihän sitä toki joka päivä tule makeaa syötyä. Arkisin ei juurikaan mitään, mitä nyt maanantaisin on yhden kollegan (joka on myös hyvä ystävä) kanssa pullapäivä. Sen takia, että taas jaksaa aloittaa uuden työviikon.  Pullan tai leivosten voimalla jaksaa!
Mietin myös, että voisihan sitä leipoa vaihteeksi enemmän vaikka suolaisia leipomuksia, leipää ja piirakoita. Jotenkin vaan noiden makeiden kakkujen ynnä muiden leipominen vaan on niin kivaa.

Rocky road
 Tällä kertaa vaahtokarkkien kera suklaan sekaan laitoin murennettuja keksejä. Viimeksi tein näitä hieman eri ohjeella, "klik" .Siihen tuli keksien sijaan suolapähkinöitä. Se ehkä oli enemmän minun makuuni kuin tämä vaahtokarkki / murokeksi yhdistelmä. 

 Rocky road  16 – 25 kappaletta

Ainekset:
25 g voita
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
2 dl minivaahtokarkkeja
n. 100 g Muro-keksejä


1. Sulata voi, maitosuklaa ja tummaa suklaa kukin erikseen. Yhdistä sulat keskenään.
2. Vuoraa pieni uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla. Levitä pohjalle ohut kerros suklaata. Ripottele päälle vaahtokarkkeja ja murennettuja Muro-keksejä. Valuta päälle suklaata ohut kerros – sen verran, että keksit ja vaahtokarkit peittyvät.
3. Toista vaahtokarkkien ja keksien ripottelu vielä kaksi kertaa. Säästä päällimmäiseen kerrokseen hieman muita kerroksia enemmän suklaata. Ravistele lopuksi vuokaa, jotta suklaa valuu joka kohtaan. Halutessasi voit laittaa vielä pinnalle vaahtokarkkeja ja/tai keksejä.
4. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla vuoan hetkeksi aikaa pakastimeen. Leikkaa terävällä leipäveitsellä suklaalevy pieniksi neliöiksi. Säilytä Rocky Road -palat jääkaapissa.

Tämän reseptin katsoin Kinuskikissan sivuilta.  Herkkuahan tämä on, sitä ei voi kieltää. Jo yhdellä palalla saa makean himon vähäksi aikaa taltutettua.

rocky road
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti