tiistai 2. toukokuuta 2017

Daim-banaanijuustokakku

Suomen löytöeläinten kummit ry:n vuosikokoukseen tein vadelma-rahkapiirakan lisäksi myös tätä iki-ihanaa daim-banaanijuustokakkua . Tätä kun kokousessa söin niin mietin miksen ole tätä useammin tehnyt, on vaan niin valtavan hyvää .

Daim-banaanijuustokakku
Tämän voisi sanoa niinsanotusti vievän kielen mennessään! 

 Daim-banaanijuustokakku

Pohja:
175 g Domino- keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna


Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 banaani soseutettuna
1 iso Daim- patukka rouhittuna
2-3 rkl sitruuna- tai limemehua
3 liivatetta


Pinnalle:
50 g  valkosuklaata tai daim murusia


 1. Murskaa Domino- keksit tehosekoittimessa ja sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva tasaiseksi seokseksi ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. 
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, banaanisose ja Daim- rouhe. Kääntele seokseen kermavaahto. 
3. Kuumenna sitrusmehu lähes kiehuvaksi ja liuota joukkoon pehmeät liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivate seos nopeasti vatkaten täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
4. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli. Rouhi valkosuklaa tai daimsuklaa veitsellä karkeasti rouheeksi ja ripottele kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 Tällä kertaa ripotelin päälle daim-suklaasta muruja. Kelmulla en kakkua peittänyt, kun sen yöksi laitoin jääkaappiin. Eli vaikka ohjeessa niin sanotaan, niin se ei ole mikään välttämätöm toimenpide. 

Daim-banaanijuustokakku
 Hyviä päätöksiä löytöeläinten hyväksi saimme aikaan näillä herkuilla!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kivalta ja maukkaalta kakulta! Banaani tässä herätti mielenkiintoni :) Olen joskus tehnyt banaanista ja kinuskista juustokakun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaani ja kinuski on varmasti maukas yhdistelmä!

      Poista