sähköposti : titantupa@gmail.com






keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Jouluinen porkkanakakku

Meillä oli jääkaapissa vaniljan makuista tuorejuustoa, joka piti saada johonkin käyttöön. Samoin kasvimaalla oli ( ja on edelleen) vielä porkkanaa kasvamassa, joten porkkanakakun tekoon sitten vaan.
Porkkanat pitäisi varmaan pikkuhiljaa nostaa ylös, taisin laittaa niitä ihan liikaa kasvamaan.  Myös harventaminen jäi vähän vaiheeseen, joten suurin osa porkkanoista on melko pieniä.
Ensi kesänä yritän muistaa tämän , maltti on valttia. Katsotaan vaan...

Halusin tehdä edes jollain lailla erilaisen porkkanakakun kuin aiemmin , joten päädyin tällaiseen "jouluiseen porkkanakakkuun" . Jouluista tässä on varmaan mausteet taikinassa ja kyllähän ne vallan hyvin siihen sopivatkin. Lähtökohtana oli tämä resepti , mutta en tehnyt kuitenkaan ihan samanlaista  kakkua.




Jouluinen porkkanakakku
Tein tämän pohjan osalle uunipeltiä , noin 22 x 33 cm kokoisena. Sen jälkeen leikkasin pohjan puoliksi ja kokosin kakun.
Mehevää, maukasta , ihanaa ---- ei tiedä miten tätä kuvaisi, erittäin hyvää!

Jouluinen porkkanakakku

Pohja:

3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
(0.5 - 1 tl kardemummaa)
 n. 4 dl porkkanaraastetta
150 g voita (sulatettuna)
1 tl appelsiiniaromia

Kuorrutus:

100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria

1. Vaahdota ensin munat ja sokeri 
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille. Jos teet kokonaisen uunipellin kokoisen niin kannattaa tehdä 1,5 kertaisena tai kaksinkertaisena, jos et leikkaa pohjaa kahteen osaa ja laita niitä päällekkäin.
4.  Paista 200 asteessa noin 30min . Anna pohjan jäähtyä
5. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto . Lisää vielä tomusokeri ja levitä kuorrute kakun päälle.
6. Halutessasi ripottele koristeeksi piparkakun murusia ( tai pähkinärouhetta, oman maun mukaan).

Porkkanakakut ovat vaan niin hyviä, niin tämä "jouluinenkin" versio.


 

5 kommenttia:

  1. Nam, porkkanakakku on yksi mun suosikkikakuista! Yleensä kahvilassakin tulee aina tartuttua porkkanakakkuun jos sitä vaan on tarjolla. Tämä on myös niistä harvoista makeista leivonnaisista, joista tuo isäntäkin tykkää.
    Mutta silti jostain syystä tulee ihan liian harvoin tätä itse tehtyä...
    Tämä sunkin kakku on niiiiiiiiin herkullisen näköinen!! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä!
    Porkkanakakku on kyllä niin hyvää!Kiva idea tuo täyte välissä.

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää kyllä ihanan mehevältä! Hyvä idea laittaa joulumausteita! Voin kuvitella, että sopii hyvin. Porkkanakakku on kyllä aina niin hyvää ja sopii joka tilanteeseen!

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, poistin vahingossa kommentin. :o Uusi yritys :) Porkkanakakku on niin hyvää. Näyttää herkullisen mehevältä.

      Poista