sähköposti : titantupa@gmail.com






keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Mansikkarahkakakku

Parisen viikkoa sitten tein tällaisen mansikkarahkakakun ihan omaan käyttöön.

mansikkarahkakakku
Pahoittelut kuvan laadusta. Turhan paljon kellertää. Eiköhän tästä kuitenkin jonkinlaisen vision saa :)
Halusin tehdä hyydykekakun ilman tuorejuustoa, koska vanhin tytär odottaa toista lastaan. Jossain vaiheessa oli suositus ettei raskaana olevat syö tuorejuustoa. Mutta nyt onkin toista tietoa - tuorejuustohan on pastöroitua, joten sitä voi syödä. No mutta tein nyt kuitenkin ilman tuorejuustoa.
Mitähän kaikkea "kiellettyä" sitä aikoinaan tulikaan raskaana ollessaan syötyä... niin ne ajat muuttuu ja suositukset sen mukana.

Ihan hyvä kun tätä tuli testattua. Oli nimittäin erinomaisen hyvää kakkua!  Pehmeää, maukasta , ei liian makeaa. Tämä tulikin siltä istumalta syötyä kahvipöydässä, viiden aikuisen, yhden 16-vuotiaan ja yhden vajaan 2 vuotiaan voimin.
Reseptin poimin  Valion sivuilta.

Mansikkarahkakakku

Pohja:
1 pakettia ( 175 g ) dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 purkkia mansikkarahkaa ( á 200 g )
1 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
( 3 dl mansikoita lohkona)

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
3. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita
4. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
5. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään.

Tästä kakusta tuli kovin matala 22 cm vuokaan tehtynä. Seuraavalla kerralla teen ainakin 1,5 kertaisena tämän.
Laitoin joukkoon pakastemansikoita siivutettuina. Kun ei tuoreita tähän aikaan vuodesta saa. Ihan hyvää oli näin.


 

3 kommenttia:

  1. Tuo oli taatusti hyvää!
    Joo, nuo suositukset taitaa elää kaiken aikaa. Muutenkin lehdissä on koko ajan juttuja joihin varmasti kuolee, kynttilät, yms.

    VastaaPoista
  2. Nam! Ihanan raikasta, tulee ikävä kesää :)

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihanan kesäinen makumaailma tässä kakussa ♥

    VastaaPoista