perjantai 9. helmikuuta 2018

Avokado-suklaamuffins

Taukoa on taas ollut leipomisessa. Jännetupen tulehdus alkoi vaivata uudelleen joten se on yksi syy.
Kolmen päivän sairasloma helpotti hetkeksi, mutta kun tämä työ on päätetyötä niin eihän käsi vieläkään ole kokonaan kunnossa. Harmillista.

Mutta ne muffinsit . Toinen Leivotaan lehdessä ollut resepti lähti kokeiluun . Meillä tykätään avokadosta, joten kovasti kiinnosti nämä herkut. 

Lisää kuvateksti

Varsin täyteläisiä ja maukkaita olivatkin! Kuorrutuksessa olevan avokadon maku ilmeni seuraavana päivänä paremmin kuin heti syötyinä. 

Avokado - suklaamuffins

125 g huoneenlämpöistä voita
4 1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaota
1 1/2 tl soodaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
150 g kermaviiliä
 1 1/2 dl kuumaa vettä
 Kuorrutus:
125 g suklaata
1 kypsä avokado
180 g voita
noin 7 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kuumaa vettä

1. Laita 12 kpl tukevia muffinsvuokia pellille. Kuumenna uuni 175 asteseen.
2.  Sekoita kuivat aineet kulhossa.
3. Vatkaa toisessa kulhossa fariinisokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi .
4. Lisää vaahtoon munat yksitellen  voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen kermaviilin kera. Sekoita, mutta älä vatkaa.
6. Lisää kumaa vettä hitaasti pienissä erissä.
7. Lusikoi taikina vuokiin, paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Muffinsit ovat valmiita kun niiden keskusta kohoaa. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
8. Kuorrute : sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna vähän jäähtyä.
9. Halkaise avokado, poista kivi, lusikoi sisus kulhoon. Muussaa haarukalla hienoksi soseeksi. Lisää avokadososeen joukkoon huoneenlämpöinen,paloiteltu voi, tomusokeri , vaniljasokeri ja kuuma vesi.. Vatkaa seosta kunnes se on kermaista.
10. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula ja vatkaa huolella tasaiseksi .
11. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota muffinsien päälle. Aloita pursotus ulkokehältä ja etene keskelle päin puristaen pussia kevyesti ja samalla nousten ylöspäin ( huomio: minä vain pursotin ajattelematta miten sen tein :D )
12. Koristele rouhitulla pähkinällä, strösselillä tms. 


Vähän kissatarinaa vielä.Yhden ovelan kissakarkurin loukuttaminen on vienyt iltaisin töiden jälkeen aikaa. Se pääsi yhdistyksen kotihoitajalta karkuun. Varsinainen velmu, ei meinannut mennä loukkuun sitten millään. Se pääsi karkuun itselle vieraalla alueella ja aloitimme ruokinnan karkupaikan lähellä, jotta kissa pysyisi alueella. Yritimme ajatella kissamaisesti ; minne kissa menisi niillä seuduilla. Kaupungin lähiöstä kyse. Päädyimmekin tutkimaan läheisen koulun aluetta. Koulu ei ole enää käytössä, joten se on hiljainen paikka ja takana on metsikköä.Sieltä sitten muutaman päivän kuluttua löysimmekin jälkiä ja keskitimme ruokinnan sinne. 
Ensin tuli " väärä" kissa loukkuun, mutta olihan hyvä että saimme sen talteen. Se oli kissa, joka oli karannut omistajien juuri muutettua alueelle eikä se enää osannut kotiin. Kissa oli ollut karkuteillä reilu viisi kuukautta. Sitä oli alkuun loukutettu ja etsitty etsijäkoirien avulla, mutta silloin sitä ei löytynyt.  Onneksi tällä kisulla oli siru, sen avulla pystyimme toimittamaan kissan takaisin omaan kotiinsa.
Jatkoimme meidän karkurin loukutusta. Hankimme riistakameran ja sen avulla näimme, että ruokakipolla käyvä kisu on meidän karkulainen. Loukkuun ei vaan meinannut mennä. Kovat pakkasetkin oli silloin.
Lopulta eilen 8.2. saimme sen talteen. Riemu oli suuri, kun meidän karkulainen löytyi loukusta!
Kotihoitopaikassa kissa on nyt lämpimässä ja se onkin ollut tosi väsynyt. Jatkuva kahden viikon varuillaan olo, kylmät säät ja ruuanhakureissut ovat väsyttäneet poloista. Onkohan se edes pystynyt kunnolla nukkumaan ja missä  se on nukkunut?  
Tässä karkulainen:


Onnellinen loppu tarinalla. Meidän karkulainen löytyi ja yksi ylimääräinenkin päätyi omaan kotiinsa takaisin. 




6 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen ohje. Pitääkin kokeilla avokadoa leivonnassa, näyttävät hyviltä. Ruoanlaitossa tulee paljon käytettyä. On hyvä esim. treenien jälkeen smoothiessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Ja toivottavasti saat käden pian paranneltua. Ihanaa, että karkulainen pääsi turvallisesti takaisin kotiin. <3

      Poista
    2. Tämä käsivaiva on kyllä niin tylsä. Pahin kipu on ohi, mutta työpäivän aikana käsi jotenkin puutuu ja muuttuu kömpelöksi. Sellainen jomotus alkaa ranteesta ylöspäin. Huoh.... olis kyllä hyvä jos olis joku muu työ kuin päätetyö.

      Poista
  2. Voi kävipä teillä tuuri! Saitte yhden karkurin lisäksi toisen karkurin loukkuun! Meillä on kans vähän kissahuolia, kun toinen katti ei ole pariin päivään ollut ihan oma itsensä. Ei oikein ruoka maistu ja pissa haisee kummalliselle. Taisi ikävöidä Viskiä niin kovin viikonloppuna (Viski oli hoidossa) että iski taas niin kova stressi ja sitä myöden pissatulehdus... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuli kyllä hyvä mieli kun sai palautettua kotiin sen 5 kk karussa olleen kisun :) Ja taas hyvä mieli siitä, että oma karkulainen lopulta löytyi loukusta.
      Voi teidän kisua! Toivottavasti on nyt paranemaan päin kuitenkin.♥

      Poista
  3. Nams, näyttävät tosi hyviltä! Itsekin katsoin tuota reseptiä lehdestä, mutta niin paljon on kokeiltavaa, ettei kaikkea ehdi. :)

    VastaaPoista