sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Salmiakki-mokkapala

Tässäpä mokkapalan ja salmiakin ystävän unelma! Eli ainakin minun. Tykkään mokkapaloista ja salmiakista, turkinpippuri on herkkua. Tähän taikinaan meni turkinpippurirouhetta. Tätä olisi voinut syödä palan toisensa jälkeen. Makeaa ja välillä suolaista salmiakkia, voi nam!

Salmiakki-mokkapala
Alkuperäiseen ohjeeseen menee härkäpapujauhoja eli se on myös gluteeniton. Sitä oli aikomus tehdäkin alunperin, mutta muistin väärin - minulla olikin kaapissa härkäpapurouhetta, ei jauhoja. Käytinkin tähän sitten vehnäjauhoja ja hieman härkäpapurouhetta. Laitan tähän alle ohjeen, jonka mukaan tein, mutta halutessa tämän voi tehdä kokonaan venhäjauhoilla. Tai sitten alkuperäisen ohjeen mukaan laittaa vain 5,5 dl härkäpapujauhoja.

Salmiakki-mokkapala ( pellillinen)

Pohja: 

4 kananmunaa
200 g voita
2 dl sokeria
4 rkl kaakaota
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl härkäpapurouhetta
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
150 g turkinpippurirouhetta 

Kuorrutus:

400 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-4 rkl kaakaota
1 dl kylmää kahvia
100 g voita

1. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi.
4. Paista 20 -25 minuuttia 170 asteessa.
5. Kuorrutusta varten sulata voi . Sekoita siihen kahvi.
6. Lisää nesteeseen tomusokeri ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
7. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, koristele. 

Niin hyvää! Pitääkin alkaa kaupasta etsiä härkäpapujauhoja, koska ensi kerralla haluan tehdä tätä alkuperäisen version mukaan. 
Resepti löytyi Karviaisten tilan reseptilehtisestä, jonka mies on jostain markkinoilta tuonut samalla kun osti härkäpapurouhetta. 
Siinä oli myös mielenkiitoinen vuokaleivän respti. Sitä pitänee testata kunhan saan niitä jauhoja hankittua. 
 
 
 

7 kommenttia:

  1. Oijoi, mokkapalat ja salmiakki on todellakin parasta ikinä ♥ Tuo turkinpippurirouhe sopii varmasti taikinaan täydellisesti. Näyttää aivan ihanalta! :)

    VastaaPoista
  2. Tein vaan puolikkaan pellillisen ( harmi!), kun en yhtään tiennyt minkälaisia ovat ja tykkääkö kukaan näistä. No ens kerralla tietää tehdä kokonaisen pellillisen ja niillä härkäpapujauhoilla. Haluan testata niitä.

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen yhdistelmä! Turkinpippuri on hyvää. Härkäpapujauhoista en ole kuullutkaan, mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen ohje. Varmasti hyvää 🤗

    VastaaPoista