perjantai 30. marraskuuta 2018

Linnunpönttö piparkakusta ja joulunaluskiireitä

Tänä vuonna ajattelin kokeilla tehdä erilaisia piparkakkutöitä. Aikaa pitäisi olla, koska en ole varannut paikkaa kuin yksistä myyjäisistä , Röölän joulumyyjäisistä Rymättylästä. Viime vuonnakin olimme siellä ( klik) ja täytyy sanoa, että tunnelma oli hieno. Vaikkakin oli kohtalaisen tuulinen sää ja kaikenlisäksi tuuli tuli suoraan mereltä . Sen takia piti myydä auton takakontista, kun ei voinut pöytääkään pystyttää. Tänä vuonna osa myyjistä on sisätiloissa, minä mukaan lukien.  


Yleensä olen ollut neljänä tai vähintään kolmena eri päivänä myyjäisissä.  Aikansa kutakin. Nyt on näin, vain yhdet myyjäiset.
Aloitin piparkakkutyöt linnunpöntöstä. Siitä tuli ihan hauska .
piparkakku linnunpönttö
Kiireitä tuntuu silti riittävän vaikka myyjäisiin en olekaan menossa. Kiireet johtuvat yhdistyksen ( Suomen löytöeläinten kummit ry) puuhista . Yhdistyksen puitteissa olen menossa yksiin myyjäisiin . Meillä on siellä arpajaiset ja minä otin kontolleni voittojen ( 200 kpl) keräämisen, luetteloinnin ja pakkaamisen . Yllättävän työlästä!
Turun alueen Musti ja Mirri liikkeissä on joulupuu keräys , jossa keräämme koirien ja kissojen ruokaa kodittomille eläimille, vähävaraisten lemmikeille ( diakoniatyön kautta) , Pelastettujen koirien turvakotiin Alastaroon ja Eläinten suojakoti Toivoon Kemiöön.
Joulupuuhun on väkerretty kyseisten kissojen ja koirien kuvia.
Tässä esimerkki yhden Mustin ja Mirrin joulupuusta. Puita on yhteensä 8 kpl eri Musti ja Mirri liikkeissä Turun alueella.
Puuhaa riittää. Tämä hyväntekeväisyyden parissa puuhastelu on kuitenkin palkitsevaa puuhaa. Siitä saa itsekin hyvän mielen.
Eivät ne apua tarvitsevat kissan tunnu loppuvan :( Tässä alla uusimmat eilen talteen loukutetut. Olivat ilmaantuneet maatalon pihapiiriin , ulkorakennuksen suojiin. Takkuisia ja laihoja siellä takkuturkkien alla.
Nyt ne ovat tallessa , ei tarvitse enää palella ja etsiä ruokaa . Ovat nyt hätämajoituksessa ja kohta viedään ne eläinlääkärille ja sitä kautta kotihoitoon . Tulevaisuudessa toivottavasti saavat rakastavan loppuelämän kodin.
Juttu rönsyili leivonnasta ihan muuhun, mutta  Suomen löytöeläinten kummien toiminta on niin iso osa minun elämää, että siltä ei nyt vältytty edes täällä :)

5 kommenttia:

 1. Hieno linnunpönttö asukkeineen :)
  Tärkeästä aiheesta postaus, kiitos. Joulumieli kuulu kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aivan oikein, joulumieli kuuluu kaikille.

   Poista
 2. Ihanan linnunpöntön olet tehnyt, kera lintusen<3
  Hyvää 1.adventtia sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Wau, onpas hieno. :) Mukavaa Joulua!

  VastaaPoista