lauantai 23. helmikuuta 2019

Suklaa-banaanimuffinsit

Helppo ja nopea kuvaa tätä reseptiä. Aikeena oli tehdä yksi työläämpi leipomus tänään, mutta mummin tirpat tulivat muutamaksi tunniksi hoitoon , joten otettiin suunnitelma B käyttöön. Eli joku helppo resepti. Joku mitä voidaan ottaa huomenna mukaan evääksi, kun mennään Teijolle laskettelemaan. Siellä on kiva kota, jossa voi paistaa makkaraa tai muuten vaan lämmitellä. Ajatuksena olisi siellä syödä eväitä laskettelun lomassa. 

suklaa-banaanimuffins
 Muffinseja tuli 15 kpl. Minä tein vähän pienempiä näistä. Isoja tulee tietysti sitten vähemmän. 
Meheviä ja aina niin hyviä nämä suklaiset banaanimuffinsit!

Suklaa-banaanimuffins

2 kananmunaa
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia 
125 g voita
2 kypsää banaania
100 g tummaa suklaata

1. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
3. Sulata voi ja anna jäähtyä.
4. Sekoita jauhot ja sulatettu + jäähtynyt voi taikinaan muussatun banaanin ja hienonnetun suklaan kanssa. 
5. Jaa taikina muffinsvuokiin ja paista 200 asteessa , uunin keskiosassa noin 15 - 20 minuuttia. 

Kuorruttaakin nämä voisi ja Arlan sivuilla mainittiinkin tällainen kuorrute :
  • 100 g tomusokeria
  • 1½ rkl kaakaota
  • loraus kiehuvaa vettä
Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja kaakao pieneen määrään vettä. Laita kuorrutus pakastepussiin, leikkaa pieni reikä toiseen nurkkaan ja koristele kakut.

Minä en muffinseja kuorruttanut, koska otamme niitä evääksi ja niiden pitää voida olla muovipussissa . Pitänee joskus kokeilla kuorrutustakin. 

Huomenna on onneksi lämpöasteita luvassa. Tai kyllä parin asteen pakkanenkin passaisi, mutta 10 astetta pakkasta on näköjään meikäläiselle liikaa kun laskettelusta puhutaan. Minulla on vuosikausia (kymmeniä) ollut vaivana valkosormisuus. Kun olimme Teijolla muutama viikko sitten, niin en malttanut pitää lämmittelytaukoja vaan menin Roosan kanssa edestakaksin kaksi tuntia. Vaikka tunsin, että sormet ovat ihan kohmeessa. 
Seurauksena oli paleltunut oikean käden keskisormi. Se oli ihan punainen, turvonnut ja kipeä  reissun jälkeen. Mietin pitkään, että missä kummassa sen satutin enkä millään muistanut mitään sellaista tilannetta. Kävin sitten ulkorakennuksessa  pikaiseen hakemassa polttopuita ja kun tulin takaisin sisälle , niin ihmettelin kun se keskisormi oli ihan kylmä . Huomasin sen olevan ihan valkoinen vaikka visiitti ulos oli vain pikainen . Siitä sitten tiesin, että sormi on paleltunut. 
Seuraavan päivä visiitti työterveyshuoltoon vahvisti asian. 
Sain verenpainelääkkeitä laajentamaan verisuonia ja jotain voidetta samaa tarkoitusta varten. Verenpainelääkkeitä en ihan joka päivä ole ottanut, koska vähän hirvittää niitä käyttää kun ei ole yhtään verenpainetta. Mutta kai lääkäri tietää mitä voi tehdä. 
Nyt sitten olen kulkenut kahdet rukkaset päällekkäin joka paikkaan. En uskalla ottaa sitä riskiä, että sormi taas paleltuisi, Niveleen jäi pieni kipu kun sormea taivuttaa, taisi jäädä pysyväksi vaivaksi. 
Kaikenlaista vaivaa sitä voi ollakin olemassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti