Nappasin kauppareissulla K-ruoka lehden 2/2019 mukaani . Siinä olikin monta mielenkiintoista reseptiä. Samantien piti testata tätä erikoista kääretorttua. Siihen meni tuoretta rosmariinia. Rosmariini on aivan ihanaa ja alkoi kiinnostaa mltä se maistuu kääretortussa.
Tämä maistui keväisen raikkaalta! Tuo täyte oli niin hyvää. Päätin laittaa sitä joskus täytekakun täytteeksi , sopii varmasti erinomaisesti vaikka tumman kakkupohjan kanssa
Kääretorttu itsessään ei onnistunut niin kuin piti, koska meillä ei ollutkaan sokeria kotona eikä jaksettu lähteä enää kauppaan. Kaapista löytyi Steviaa. Päiväys mennyt, mutta ajattelin ettei se miksikään ( kaiketi) voi mennä. En kyllä meinannut millään saada stevia-kananmuna seosta vaahtoamaan. Loppujen lopuksi, pitkään vatkattuani se vaahtosi jotenkuten, mutta ei siitä niin kuohkeaa tullut kuin tavallisen sokerin kanssa. Pohja siis jäi vähän pieneksi ja lättänäksi. Täytettä oli siihen nähden runsaanlaisesti eikä tortun kääriminen sujunut kovin sutjakkaasti.
Toki maku oli mitä mainioin, joten ulkonäöllä ei sinänsä väliä ollut. Hyvä vaan, että tätä raikkaan makuista täytettä oli runsaasti.
Rosmariini-passionkääretorttu
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
täyte:
2 dl vispikermaa
2 purkkia ( á 200 g) persikka-passionrahkaa ( Arlalla ainakin on)
2 rkl sokeria
3 passionhedelmää
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hienonnettu rosamriini kevyesti käännellen.
2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paperi. Anna jäähytä.
4. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kaavi lusikalla passionhedelmistä siemenet. Sekoita rahkaseokseen.
5. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri torttu leivinpaperiin ka nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi.
6. Siivilöi pinnalle tomusokeri. Koristele rosamariinilla ja passionhedelmällä.
Jospa seuraavalla kerralla kääriminenkin onnistuu paremmin, kun tekee pohjan tavallisesta sokerista.
Sen verran hyvää tämä oli, että aion tehdä toistekin.
Oikein sopiva herkku vaikka pääsiäispöytään.
Rosamriini-passionkääretorttu |
Kääretorttu itsessään ei onnistunut niin kuin piti, koska meillä ei ollutkaan sokeria kotona eikä jaksettu lähteä enää kauppaan. Kaapista löytyi Steviaa. Päiväys mennyt, mutta ajattelin ettei se miksikään ( kaiketi) voi mennä. En kyllä meinannut millään saada stevia-kananmuna seosta vaahtoamaan. Loppujen lopuksi, pitkään vatkattuani se vaahtosi jotenkuten, mutta ei siitä niin kuohkeaa tullut kuin tavallisen sokerin kanssa. Pohja siis jäi vähän pieneksi ja lättänäksi. Täytettä oli siihen nähden runsaanlaisesti eikä tortun kääriminen sujunut kovin sutjakkaasti.
Toki maku oli mitä mainioin, joten ulkonäöllä ei sinänsä väliä ollut. Hyvä vaan, että tätä raikkaan makuista täytettä oli runsaasti.
Rosmariini-passionkääretorttu
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
täyte:
2 dl vispikermaa
2 purkkia ( á 200 g) persikka-passionrahkaa ( Arlalla ainakin on)
2 rkl sokeria
3 passionhedelmää
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hienonnettu rosamriini kevyesti käännellen.
2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paperi. Anna jäähytä.
4. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kaavi lusikalla passionhedelmistä siemenet. Sekoita rahkaseokseen.
5. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri torttu leivinpaperiin ka nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi.
6. Siivilöi pinnalle tomusokeri. Koristele rosamariinilla ja passionhedelmällä.
rosmariini-passionkääretorttu |
Sen verran hyvää tämä oli, että aion tehdä toistekin.
rosmariini-passionkääretorttu |
Onpas erikoinen täyte, pitää kokeilla. Rosmariiniä olen käyttänyt ruoanlaitoissa, mutten koskaan leivonnassa. :)
VastaaPoistaOli jännä ajatus rosmariini leivonnassa, mutta sopi hyvin. Jotenkin meni hyvin yhteen tuon passionhedelmän kanssa.
PoistaHerkulliseltahan tuo näyttää!
VastaaPoistaTäytyy tunnustaa että rosmariini on mulle vieras..pitäisi testata.
Kannattaa! ruuanlaitossa sitä olen käyttänyt, mutta sopi vallan mainiosti myös leivontaan näköjään :)
PoistaMielenkiintoinen resepti. Ei heti tulisi mieleen yhdistää rosmariinia leivontaan :)
VastaaPoistaKuulosti ensin oudolta,mutta sopi kyllä hyvin! :)
Poista