tiistai 19. maaliskuuta 2019

Rosmariini-passionkääretorttu

Nappasin kauppareissulla K-ruoka lehden 2/2019  mukaani . Siinä olikin monta mielenkiintoista reseptiä. Samantien piti testata tätä erikoista kääretorttua. Siihen meni tuoretta rosmariinia. Rosmariini on aivan ihanaa ja alkoi kiinnostaa mltä se maistuu kääretortussa. 

Rosamriini-passionkääretorttu
 Tämä maistui keväisen raikkaalta! Tuo täyte oli niin hyvää. Päätin laittaa sitä joskus täytekakun täytteeksi , sopii varmasti erinomaisesti vaikka tumman kakkupohjan kanssa 
Kääretorttu itsessään ei onnistunut niin kuin piti, koska meillä ei ollutkaan sokeria kotona eikä jaksettu lähteä enää kauppaan.  Kaapista löytyi Steviaa. Päiväys mennyt, mutta ajattelin ettei se miksikään ( kaiketi) voi mennä. En kyllä meinannut millään saada stevia-kananmuna seosta vaahtoamaan. Loppujen lopuksi, pitkään vatkattuani se vaahtosi jotenkuten, mutta ei siitä niin kuohkeaa tullut kuin tavallisen sokerin kanssa. Pohja siis jäi vähän pieneksi ja lättänäksi. Täytettä oli siihen nähden runsaanlaisesti eikä tortun kääriminen sujunut kovin sutjakkaasti.
Toki maku oli mitä mainioin, joten ulkonäöllä ei sinänsä väliä ollut. Hyvä vaan, että tätä raikkaan makuista täytettä oli runsaasti. 

Rosmariini-passionkääretorttu 

pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
täyte:
2 dl vispikermaa
2 purkkia ( á 200 g) persikka-passionrahkaa ( Arlalla ainakin on)
2 rkl sokeria
3 passionhedelmää

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hienonnettu rosamriini kevyesti käännellen. 
2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paperi. Anna jäähytä.
4. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kaavi lusikalla passionhedelmistä siemenet. Sekoita rahkaseokseen. 
5. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri torttu leivinpaperiin ka nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi. 
6. Siivilöi pinnalle tomusokeri. Koristele rosamariinilla ja passionhedelmällä.

rosmariini-passionkääretorttu
 Jospa seuraavalla kerralla kääriminenkin onnistuu paremmin, kun tekee pohjan tavallisesta sokerista. 
Sen verran hyvää tämä oli, että aion tehdä toistekin.

rosmariini-passionkääretorttu
Oikein sopiva herkku vaikka pääsiäispöytään.

6 kommenttia:

  1. Onpas erikoinen täyte, pitää kokeilla. Rosmariiniä olen käyttänyt ruoanlaitoissa, mutten koskaan leivonnassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli jännä ajatus rosmariini leivonnassa, mutta sopi hyvin. Jotenkin meni hyvin yhteen tuon passionhedelmän kanssa.

      Poista
  2. Herkulliseltahan tuo näyttää!
    Täytyy tunnustaa että rosmariini on mulle vieras..pitäisi testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! ruuanlaitossa sitä olen käyttänyt, mutta sopi vallan mainiosti myös leivontaan näköjään :)

      Poista
  3. Mielenkiintoinen resepti. Ei heti tulisi mieleen yhdistää rosmariinia leivontaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulosti ensin oudolta,mutta sopi kyllä hyvin! :)

      Poista