tiistai 23. huhtikuuta 2019

Kinderkääretorttu

Vanhin tyttäremme järjesti leikkitreffit ystävilleen ja heidän lapsille. Tytär käy liikuntakeskus Pomppiksessa silloin tällöin ohjaamassa lasten synttäreitä , itse asiassa on käynyt jo 10 vuotta. Hän sai kyseisen tilan omaan käyttöön viime sunnuntaina ja sinnehän oli mukava mennä lasten kanssa leikkimään. 
Minäkin olisin mennyt mukaan mielelläni, lastenlasten kanssa vähän pomppimaan, mutta me olimme aviomiehen ja meidän nuorimman tyttären kanssa Himoksella. Päätimme vielä kerran mennä laskettelemaan. Hieno keli oli sekä lauantaina että sunnuntaina. Ehkä vähän liiankin lämmin jo, rinteet olivat melko pehmeitä. Kelpasi kuitenkin meille , mukavaa oli. Jonoakaan ei ollut hisseihin vaikka aluksi sitä vähän pelkäsimme. Hyvä niin.

Tein Pomppiksen treffeille kaksi kinderkääretorttua. Perinneruokaa prkl blogista katsoin ohjeen. Toki samanlaista tai ainakin samantapaista reseptiä löytyy vaikka mistä.


Kinderkääretorttu
Kyllähän tämä hyvää on. Saimme itsekin maistaa sen jälkeen kun kutsut olivat ohi ja tulimme kotiin.

Kinderkääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
290 g valkosuklaata (Panda)
400 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua 
 
 1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
3.Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti ja jätä se pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu.
4.Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.
5. Täytä kääretorttu ja rullaa se leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
 
Minä tein kaksi kääretorttua. Niitä varten tein täytettä 1 1/2 kertaisen määrän ja siitäkin määrästä tuli melko runsas täyte. 
Koristelin tortut keltaisella candy meltsillä ja keltaiseksi värjätyllä kermavaahdolla. Vähän suklaamunia päälle vielä. 

Kinder kääretorttu
Hieman ehdimme pääsiäislomalla pihahommiakin tehdä. Orapihlaja-aita pitää leikata muiden keväthommien lisäksi. Eihän se leikkaaminen siinä niinkään työlästä ole, mutta se oksien kerääminen! Ovat niin julmetun piikikkäitä ja piikit ovat vahvoja. Niin ja teräviä :D !
Jonnekin ne oksat pitäisi taas kiikuttaakin kun kerättyä saa. 
Krookukset kukkivat jo kauniisti. Kohtahan sekin on jo ohi, seuraavaksi alan odotella tulppaanien kukintaa.  Ihanaa aikaa tämä kevät!

krookus


3 kommenttia:

  1. Oi nam! Mulla on vielä tää Kinder-kääris kokonaan testaamatta.
    Meillä pitäisi kans leikata orapihlaja-aidat. Yleensä heitetään oksat heti peräkärrylle ja viedään ne rantaan palamaan. Tai jos ei heti jaksa polttaa, niin voihan sitä alkaa keräämään jo aineksia juhannuskokkoon! :)

    VastaaPoista
  2. Teillä onkin kätevää kun voitte polttaa ne oksat omalla tontilla. Tässä ei varmaankaan voi tai en tiedä saisko luvan kanssa polttaa. En ole kenenkään naapurin ainakaan nähnyt puoltavan.

    VastaaPoista