Kylläpä aika rientää eikä ehdi tännekään kirjoittaa niin usein kuin haluaisi. No, arki on koittanut, joten eiköhän kohta taas ala aikaa olla. Lomalla olemme olleet tien päällä eikä muutenkaan lomalla oikein tule varsinaista konetta avattua.
Reissussa ollessa teimme mökillä Saariselällä ananaspannacottan lisäksi vegaanista pyttipannua. Ohje on samasta " Vegaanin keittiössä" - kirjasta kuin pannacotta . Kirjan on kirjoittanut Elina Innanen.
Tämä oli erittäin hyvää. Tykättiin tästä kaikki. Jäi pysyväksi reseptiksi meidän arkeen .
Tässä alla vielä resepti :
PYTTIPANNU KESÄKASVIKSISTA
500 g uusia perunoita
200 g retiisejä
100 g porkkanoita
3 - 4 kevätsipulia varsineen
4 dl keitettyjä kikherneitä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl pestoa
meri- tai vuorisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoreita yrttejä ( esim. basilikaa, sitruunatimjamia, korianteria)
1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hetki.
2. Poista retiiseistä lehdet ja leikkaa ne koosta riippuen puoliksi tai meljään osaan. Viipaoi porkkanat ja sipulit. Halkaise perunat.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla, Lisää öljyyn ensin savupaprika ja lisää pannulle perunat, porkkanat ja kikherneet . Paista noin viisi minuuttia kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä.
4. Lisää pannulle sipulit ja retiisit, Paista vielä pari minuuttia. Kääntele lopuksi pesto joukkoon.
5. Jauha myllystä runsaasti suolaa ja pippuria joukkoon.
Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Me unohdimme ostaa retiisit kaupasta , joten tämä on ilman niitä. Myös peston kanssa oikaisiin, koska lomalla emme jaksaneet alkaa tehdä vegaanista pestoa. Kirjan ohjeessa on käytetty sitä. Me ostimme valmista pestoa kaupasta ja se ei tainnut olla ihan vegaanista.
Laitan tähän vielä kirjassa olevan vegaanisen peston ohjeen :
Vegaaninen pesto :
2-3 isoa kourallista tuoretta basilikaa
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
( 2 rkl oluthiivahiutaleita)
suolaa
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi. Lisää oliiviöljyä kunnes peston koostumus on notkeaa. Mausta suolalla.
Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä peston tällä ohjeella. Pitääkin tehdä tätä ruokaa ennen kuin keskimmäinen tyttäristä palaa opiskelun pariin Aberdeenin . Hän tykkää kovasti vegaanisista ruuista vaikka ei vegaani olekaan.
Tällä saa kivasti kevennettyä ruokavaliota välillä. Ja erittäin maukasta oli , ei tarvitse mausta tinkiä!
Reissussa ollessa teimme mökillä Saariselällä ananaspannacottan lisäksi vegaanista pyttipannua. Ohje on samasta " Vegaanin keittiössä" - kirjasta kuin pannacotta . Kirjan on kirjoittanut Elina Innanen.
vegaaninen pyttipannu |
Tässä alla vielä resepti :
PYTTIPANNU KESÄKASVIKSISTA
500 g uusia perunoita
200 g retiisejä
100 g porkkanoita
3 - 4 kevätsipulia varsineen
4 dl keitettyjä kikherneitä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl pestoa
meri- tai vuorisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoreita yrttejä ( esim. basilikaa, sitruunatimjamia, korianteria)
1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hetki.
2. Poista retiiseistä lehdet ja leikkaa ne koosta riippuen puoliksi tai meljään osaan. Viipaoi porkkanat ja sipulit. Halkaise perunat.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla, Lisää öljyyn ensin savupaprika ja lisää pannulle perunat, porkkanat ja kikherneet . Paista noin viisi minuuttia kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä.
4. Lisää pannulle sipulit ja retiisit, Paista vielä pari minuuttia. Kääntele lopuksi pesto joukkoon.
5. Jauha myllystä runsaasti suolaa ja pippuria joukkoon.
Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Me unohdimme ostaa retiisit kaupasta , joten tämä on ilman niitä. Myös peston kanssa oikaisiin, koska lomalla emme jaksaneet alkaa tehdä vegaanista pestoa. Kirjan ohjeessa on käytetty sitä. Me ostimme valmista pestoa kaupasta ja se ei tainnut olla ihan vegaanista.
Laitan tähän vielä kirjassa olevan vegaanisen peston ohjeen :
Vegaaninen pesto :
2-3 isoa kourallista tuoretta basilikaa
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
( 2 rkl oluthiivahiutaleita)
suolaa
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi. Lisää oliiviöljyä kunnes peston koostumus on notkeaa. Mausta suolalla.
Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä peston tällä ohjeella. Pitääkin tehdä tätä ruokaa ennen kuin keskimmäinen tyttäristä palaa opiskelun pariin Aberdeenin . Hän tykkää kovasti vegaanisista ruuista vaikka ei vegaani olekaan.
Tällä saa kivasti kevennettyä ruokavaliota välillä. Ja erittäin maukasta oli , ei tarvitse mausta tinkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti