sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Mustikka-sitruunajuustokakku

Vanhin tytär täytti syyskuun lopulla vuosia ja pyysi minua tekemään hänen työpaikalle tarjottavaksi juustokakun. Toiveena oli tämä makoisa mustikka-sitruunajuustokakku.  

Mustikka-sitruunajuustokakku
 Tein tämän 26 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Tein muuten ihan samalla tavalla kuin resepti linkin takana on, mutta liköörin sijaan käytin sekä kakussa että kiilteessä mustikakkeittoa. Kakkumassaan tulevaa keittoa ohensin hieman vedellä. Toimi oikein hyvin niinkin. 

Vähän jälkeenpäin harmitti, kun en tätä sen kummemmin koristellut. Ihan näin vaan meni tarjottavaksi. 

Kakkua en siis päässyt itse maistamaan, mutta massaa maistoin tekovaiheessa kun arvioin sokerin määrää. Onhan tuo  tosi hyvän makuista. Sitruuna tekee tästä raikkaan makuisen ja mustikat sopivat ricottajuuston täyteläiseen makuun  paremmin kuin hyvin.

Mustikoista puheenollen, tänä vuonna en kerännyt niitä yhtään. Vähän kyllä harmittaa sekin, mutta kun ei vaan ehtinyt / saanut aikaan. 
Josko ensi vuonna, ainakin otan sen tavoitteeksi. Toteutuu sitten tai ei. 

1 kommentti:

  1. Mustikkaa en tällaisessa olekaan kokeillut. Kauniin värinen tuo kiille pinnalla :)

    VastaaPoista