maanantai 11. toukokuuta 2020

Maidoton banoffee pie

Meillä oli vappuna tarjolla muun muassa maidotonta banoffee piirasta. Meidän Ronja teki sen piiraan. Ja olihan todella hyvää ! Makeaa toki, mutta niinhän sen kuuluukin olla makeaa. 
Sen verran hyvää, että meinasi kiista tulla viimeisestä palasta :D 

Maidoton banoffee pie
Niin että toistekin teemme tätä ihan varmasti!

Maidoton banoffee pie

pohja:

250 g digestive-keksejä
100 g maidotonta margariinia

täyte:
1 tölkki kondensoitua kookosmaitoa
2 banaania
2l kaurakermaa

1. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
2. Lisää keksimurut sulaan voihin.
3. Painele keksimuru-voiseos piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm. Laita hetkeksi kylmään kovettumaan.
4. Kaada kondensoitu kookosmaito ( on valmiiksi toffeemaista, ei tarvitse keittää) piirakkapohjalle. Viipaloi banaanit toffeen päälle. Toisesta banaanista voi jättää osan koristeluun.
5. Vaahdota kaurakerma ja lusikoi piirakan päälle. 

Nopeatekoinen tämä on, koska tuota kondensoitua kookosmaitoa ei tarvinnut keittää. Kaurakerma oli erittäin hyvää ja vatkautui kauniisti.



Vappupäivänä meillä oli muutenkin yhtä sun toista tarjolla. Pidimme kotikutoisen brunssin. Ronja teki jopa bagelit itse . Minä paistoin munkkeja ja tein pikaisesti kaurateeleivät lapsenlapsia varten. 




Bagel
Siinä sitten sai taas kunnolla syödäkseen. Ja vähän liikaakin. Pitänee tuo bageleiden ohje kysyä Ronjalta . Hyviä olivat nekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti