sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Sitruunainen kahvikakku

 Jääkaapissa oli kermaa, joka piti saada käyttöön. Ja yksi sitruunakin, josta oli hieman käytetty raastetta sitruunaiseen parsakaalipastaan.  Päätin käyttää nämä molemmat jämät sitruunaiseen kahvikakkuun. 

sitruunainen kahvikakku


Täyteläistä kakkua! Toki tätä olisi voinut "pehmentää" perunajauhoilla, mutta tällä kertaa menin ihan vaan vehnäjauhoilla. 

Sitruunainen kahvikakku 

2 kananmunaa 
2 dl sokeria
150 g voita / margariinia sulatettuna
2 dl kuohukermaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
2 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, kerma, vanilliinisokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori sekaan. 
2. Sekoita varovasti joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteesa noin 50 - 60 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassa jonkun aikaa ja kumoa. 

Hyvää peruskakkua! Ei ollenkaan liian makeaa. Ja sain jämät käytettyä eikä tarvinnut heittää pois. Kirpaisee jos jotain joutuu heittämään jääkaapista pois. 

Jokin aika sitten tein ystävän synttärijuhliin suklaa-mansikkakakkua . Kiire oli, itsekin olimme menossa sinne kahville ja kun otin kakkua jääkaapista ulos pakatakseni sen laatikkoon, niin sepä keikahti sen verran, että valahti lattialle. 


Melkeinpä aina tämä pelko minulla on kakkuja tehdessä, mutta ikinä aiemmin tätä ei ole tapahtunut. No nyt tapahtui. En tiennyt itkeäkö vai nauraa ; meni varmaan sekaisin molempia. 
Onni onnettomuudessa oli, että tämä ystävä ei varsinaisesti juhlinut . Muutama ihminen vain tuli kahville . Me veimme kaupasta ostetun kakun mennessämme.  Olisipa ollut kamalaa, jos jollekin vieraammalle kakun tilaajalle olisi pitänyt ilmoittaa, että kakku on lattialla ja jäätte siis ilman kakkua kokonaan. Jotkut ristiäiset tai muut isommat juhlat , oijoi .  Painajaismainen tilanne olisi ollut !
Tämä suklainen mansikkakakku jäi siis oman väen syötäväksi. Tuokin osa, joka on lattialla . Ei me pöpöjä niin paljon pelätä eikä täällä kotona olla kengillä kävelty sisällä. 
Hyvää kakkua tämä oli ; suklaa ja mansikka sopivat hyvin yhteen. 

Toivon, ettei tämä ole mikään enne vuodelle 2023 kakkujen osalta . Jospa tämä oli vain se pakollinen "onnettomuus", jonka joskus pitää tapahtua. Loppuvuosi menee sutjakammin. Näin uskon. :) 

Onko jollakulla muulla keikahtanut kakku lattialle tai vaikka pöydälle? En varmaankaan ole ainoa :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti