maanantai 29. toukokuuta 2023

Suklaakakku maapähkinävoikuorrutteella

 Tämä kakku ei varsinaisesti suklaata sisällä vaan suklainen maku tulee kaakaosta. Kirjoitin kuitenkin otsikkoon noin, koska alkuperäinen resepti on "chocolate peanut butter crazy cake" ja sen löysin TÄÄLTÄ.

Jos maapähkinävoista pitää niin suosittelen testaamaan tätä kakkua. Maistui kyllä minun mielestä aivan ihanalta !  Mehevä kakkupohja ja maistuvaa pähkinäistä kuorrutetta, nam. 

Suklaakakku maapähkinävoikuorrutteella 

Tämän valmistaminen oli yksinkertainen prosessi . Helppo valmistaa arkisinkin työpäivän jälkeen.  Kakku ei sisällä kananmunia .  Kirjoitan tähän vielä reseptin. Alkuperäisessä puhuttiin kuppimääristä esim. jauhojen kohdalla ja onneksi sen tarkistin ennen kuin aloin tehdä kakkua. 1 cup = 2.3 dl , ulkomuistista olisi mennyt väärin.

Suklaakakku maapähkinävoikuorrutteella

3,5 dl vehnäjauhoja ( ehkä hieman vajaa )

4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

2,3 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa 

1/2 tl suolaa

1 tl omenaviinietikkaa

1 tl vanilja-aromia  (tai vaniljasokeria) 

1/2 dl ruokaöljyä  ( hieman reilu 1/2 dl laitoin ) 

2,3 dl vettä

Kuorrute:

8 rkl voita tai margariinia

2,3 dl maapähkinävoita ( creamy)

3 rkl kermaa tai maitoa ( käytin kaurakermaa)

4,5 dl tomusokeria 

1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kevyesti 20 x 20 cm kokoinen vuoka. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään tässä vuoassa.

2. Laita jauhot, kaakaojauhe , sokeri, sooda ja suola vuokaan. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.

3. Paina lasilla tms. kaksi pienempää ja yksi isompi painauma jauhoihin. Lainasin tähän kuvan alkuperäisestä reseptistä, koska en huomannut itse ottaa kuvaa tästä . 




4. Kaada viinietikka toiseen pieneen painaumaan. Vanilja menee toiseen pieneen painaumaan ja ruokaöljy isoon. Kaada vesi kaiken tämän päälle. 

5. Sekoita kaikki keskenään puisella lusikalla huolellisesti keskenään. Varmista ettei taikinaan jää kuivia kohtia. 

6. paista kakkua uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun/veitseen  ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kunnolla ennen kuorrutuksen laittoa. 

7. Kuorrutusta varten vatkaa maapähkinävoi ja voi/margariini kunnolla sekaisin .Varmista ettei jää "möykkyjä". Lisää vanilja ja kerma. Vatkaa vielä noin 30 sekuntia.

8. Vatkaa lopuksi hitaalla nopeudella tomusokeri joukkoon. Lisää tomusokeria vähitellen. Kun kaikki tomusokeri on lisätty, vatkaa keskinopeudella vielä 45 sekuntia - 1 minuutti. 

9. Päällystä kakku kuorrutteella. 

Alkuperäisen reseptin half and half  aiheutti alkuun päänvaivaa, mutta päädyin lopulta käyttämään ihan kaurakermaa.  Half and halfin sanotaan olevan "puoliksi täysmaitoa ja puoliksi 'raskasta' kermaa".  Ihan hyvin tässä voi mielestäni käyttää mitä tahansa kermaa ja pelkkä maitokin varmaan sopii . Kaurakerma sopi varsin hyvin.  Jos haluaa noudattaa tarkemmin alkuperäistä reseptiä, niin voisi ehkä ajatella ranskankerman  ja maidon sekoitusta. 

Alkuperäisessä reseptissä sanotaan, että viinietikan voi korvata esimerkiksi 2 tl sitruunamehua.  Vinkkinä mainitaan myös, että kakun voi päällystää jollakin muullakin kuin maapähkinävoikuorrutteella. Tämän kakkupohjan teko oli mukavan helppo, joten aion käyttää tätä jatkossakin - vaikka joskus jollakin toisella kuorrutteella. 

Kakun voi hyvin pakastaa. Sen voi antaa ensin jäätyä ilman käärettä ja sen jälkeen kääriä se vaikka tuorekelmuun. Käyttöön ottaessa anna kakun sulaa jääkaapissa. 

Ulkomaalaisia reseptisivuja on kiva välillä lueskella . Niistä löytää toisinaan hieman erilaisia reseptejä ja ajattelinkin testailla muutamia aina silloin tällöin. 


suklaakakku maapähkinävoikuorrutteella 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti