maanantai 12. elokuuta 2024

Mustikkainen valkosuklaakakku ja mustikkapullat

 Ihanan ihana mustikka-aika ! Jonkun verran olen saanut kerättyä metsän aarteita talteen, mutta vielä aion mennä katsomaan josko jotain löytyisi . Toiveena toki etteivät ole ylikypsiä. Aikaisempinakin vuosina olen vielä elokuun puolenvälin jälkeen ollut mustikkametsällä ja hyviä marjoja on löytynyt. 

Mustikainen valkosuklaajuustokakku 

Onhan tämä hyvää! Aiemmin olen tehnyt tätä kakkua neliönmalliseen vuokaan ja leikkasin leivospaloiksi. Täältä myös löytyy resepti :  : https://titantupa.blogspot.com/2014/08/mustikkainen-valkosuklaajuustokakku.html

Nyt tein 22 cm pyöreään irtopohjavuokaan



. Käytän Ichocin White Vanilla valkosuklaata , koska minulla on laktoositon ruokavalio. Tämä valkosuklaa on mielestäni hyvän makuista. 






Juuri kerätystä toisesta mustikkasaaliista tein vaniljan makuisia mustikkapullia. Aiemmin olen tehnyt näitä esimerkiksi TÄLLÄ reseptillä, nyt hieman erilaisella



Aijai kun olivatkin hyviä! Kotona sisällä on sen verran lämmin, että taikina ja pullat kohosivat hyvin. Tuli kuohkeita ja pehmeitä pullia. 

Tein tällä reseptillä :

Taikina :

200 g voita

5 dl maitoa ( käytin kauramaitoa)

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

1 1/2 tl suolaa

1 muna

n. 15 dl vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:

 1 pussi esim. Dr Otkerin vaniljakreemijauhetta - tee ohjeen mukaan 

Mustikkatäyte :

1 1/2 rkl sokeria

2 tl perunajauhoja

noin  2 dl mustikoita


1. Tee pullataikina . Murenna hiiva hieman lämmitetyn maidon joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, kananmuna. 

2. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi . 

3. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia. 

4. Tee vaniljatäyte valmiiksi . Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot.

5. Pyöritä kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Anna hetken aikaa kohota ( noin 15-20  min) 

6. Paina jauhotetulla  juomalasin pohjalla  pullien keskelle kolo .  Voitele pullat kananmunalla. Pursota kolon reunoille vaniljatäytettä. Ripottele keskelle mustikkatäytettä. 

7. Anna vielä kohota jonkun aikaa ( noin 10-15 min). 

8. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. 

Maukasta kesäherkkua ! Mustikkapullaa on "pakko" tehdä joka kesä. Jotenkin tuoreista mustikoista tehdyt maistuvat paremmila kuin pakastemustikoista. Saattaapi olla ihan kuvitteluakin :). Hyviä ovat joka tapauksessa. 

Vaniljatäytteenkin voisi tehdä itse, mutta ovathan nuo valmiit kreemijauheet pelastus. Itsekin tein näitä pullia iltamyöhään ja kreemijauheen käyttäminen oikaisi edes jonkun verran . 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti