perjantai 14. helmikuuta 2025

Kääretorttu tuorejuusto/voikreemillä

 Jääkaapissa oli tuorejuustoa rasiallinen ja halusin jotain nopeaa herkkua tehdä. Kääretortut ovat nopeita, joten tuumasta toimeen. 

Tämän kääretorttu oli Soppa365 sivuilla nimetty juustokakkukääretortuksi.  Kääretorttu on gluteeniton. 

Kääretorttu 

Mehevän makoisaa tämä olikin! 

Kääretorttu tuorejuusto/voikreemillä:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

1 dl perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

täyte:

300 g tuorejuustoa ( laitoin 200 g, koska sen verran oli jääkaapissa)

100 g voita

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

2 tl sitruunan kuoriraastetta

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon , sekoita tasaiseksi.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. 

3. Ripottele mantelijauhetta leivinpaperille ( käytin sokeria). Kumoa kypsä pohja päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se torttulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalle leivinliinalla. Anna jäähtyä. 

4. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. 

5. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria. 

Nopeasti valmistuva gluteeniton herkku! Innostuin muutenkin viime viikonloppuna leipomaan. Tein suklaapikkuleipiä, joihin tuli hieman hapanjuurta. 


Ohje on Satu Koiviston kirjasta " Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja". Tein myös meidän suosikeiksi tulleita hapanjuurinäkkileipiä. 

Hapanjuurinäkkileipä

 Ja hapanjuurella tehtyä alppileipää ! Niin hyvää. Tämän reseptin löysin facebookin ryhmästä "Hapanjuuri ilman rajoja". 


Alppileipä hapanjuurella 


Mitähän sitä nyt tulevana viikonloppuna leipoisi :) . "To do" -lista on ainakin pitkä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti