tiistai 16. lokakuuta 2012

Sipulipiirakka

SIPULIPIIRAKKA
Tässä jokin aika sitten kävi vieraita ja saatiin heiltä tuliaisiksi iso pussillinen sipuleita. Niiden inspiroimana tein sipulipiirakkaa. Oli oikein hyvää. Laitetaanpa tähän alle resepti :

Taikina:                                                                          
100 g voita                                                                      
150 g vehnäjauhoja                                                        
3 rkl maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa           
1 tl suolaa                                                                        

Täyte :
3/4 kg sipuleita, 50 g voita

Päälle :
150 g juustoa
 2,5 dl ranskankermaa tai kuohukermaa
2 munaa
suolaa

1. Laita jauhot kulhoon. Leikkaa kylmä voi paloiksi.
2. Nypi voi jauhoihin. Lisää suola ja jogurtti/ranskankerma. Kokoa seos nopeasti taikinaksi. Sitä ei saa vaivata. Kääri folioon tai laita kulhoon ja peitä se. Pidä jääkaapissa vähintään tunti.
3. Kuori ja viipaloi sipulit.Sulta voi kattilassa, älä ruskista. Anna sipulien kuullottua hiljaksiin miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Jäähdytä sipulit.
4. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele torttuvuoka. Kauli taikina ohueksi levyksi. Vuoraa vuoka taikinalla. Pistele pohjaa,peitä foliolla tai leivinpapereilla ja levitä sen päälle karkeaa suolaa tai kuivia herneitä. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Ota vuoka uunista,poista folio ja suola/herneet. Anna jäähtyä.
5. Vatkaa sillä välin munat ja sekoita ranskankerma niihin. Raasta juusto,lisää munaseokseen. Sekoita siihen myös sipulit. Mausta suolalla jos on tarvetta.
6. Levitä täyte torttupohjalle. Nosta torttu keskelle uunia ja paista sitä vielä puolen tunnin ajan. Pinnan on oltava kauniin ruskea ja täytteen hyytynyt.

 

2 kommenttia:

  1. Vau, tuo näyttää hyvältä! Miltähän mahtaisi maistua jos lisäisi vaikka kasviksia tai kinkkusiivuja joukkoon?

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa reseptissä mainittiin, että voi lisätä vaikka pekonia. Kinkkusiivut olisivat varmaan yhtä hyvä juttu ja kasviksetkin,nam! Ens kerralla pitää kokeilla jonkun lisukkeen kera!

    VastaaPoista