tiistai 20. elokuuta 2013

Mustikkarahkapiirakka

Viime viikonloppuna kävimme metsässä katsomassa josko vielä mustikoita löytyisi. Ja löytyihän niitä, tosin ei mitään huikeita määriä. Se paikka, jonka löysimme, oli melko hyvin tyhjennetty mustikoista - hyvä saalis sille, joka sen paikan ensimmäisenä oli löytänyt. Mustikanvarpuja oli sen verran paljon, että marjoja on varmaan riittänyt!  Jotain kuitenkin oli vielä jäljellä - sen verran, että siitä sai yhden pellillisen mustikkapiirakkaa.



Mustikkarahkapiirakka
 

Aloin etsiä netistä reseptiä, koska halusin tehdä toisenlaisen piirakan kuin yleensä teen. Eli se tarkoittaa sellaista piirakkaa, johon tulee kermaviiliä mustikoiden päälle. Löysin "Roona hämmentää" blogista    mielenkiintoisen piirakan ohjeen. Siinä kiinnosti piirakkaan tuleva rahka ja tuo muruseos piirakan päällä. Mustikka ja rahka kuulostavat herkulta yhdessä ja herkkua siitä tulikin! Oikein muhevaa ja mehevää piirakkaa, yhden palan kun söi niin jo oli masu täynnä :)
Tätä teen kyllä toistekin!

Pellillinen  ( itse tein tämän sisämitoiltaan 36 cm x 34 cm kokoiseen uunipeltiin)
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl piimää tai maitoa
1 muna

500 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna

reilusti mustikoita

Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min

 

8 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuullostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Tein tätä joku aika sitten ja tuli älyttömän hyvää :) Kokeilin sitten uudemmin niin että lisäsin mustikoiden sekaan vadelmia: kuningatarpiirakkaa :) Ja oli muuten hyvää :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitti vinkistä! Kuningatarpiirakka kuulostaa taivaallisen hyvältä. Pitääkin kokeilla ens kerralla, mustikoitakin olis vielä pakastimessa.

      Poista
  4. Voi jummi että oi hyvä ohje!! Muutin sitä hieman: taikinaa ja rahka-täytettä tein puolitoistaa kertaisen määrän.. ja piimää laitoin 2 dl ja 1 dl kuohukermaa <3 niin ja pellillisen tein :)) TODELLA hyvä ohje!! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli hyödyllinen resepti :) Tulikin varmaan entistä mehevämpi piirakka, kun teki isomman määrän taikinaa + täytettä.

      Poista
  5. Aivan ihana resepti kaiken kaikkiaan.. Nyt löytyi se Oikea! Nam! Puolitoistakertaisena niin hyvää <3

    VastaaPoista
  6. Kokeilen ens kerralla itsekin puolitoistakertaisena :)

    VastaaPoista