keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Minttusuklaabrowniet

Kovinkaan kauan en pystynyt olemaan suklaasta erossa. Tänään oli sellainen olo, että pitää tehdä jotain nopeatekoista suklaaherkkua. Mikäs sen parempaa, 50 minuutin spinning tunnin jälkeen vähän suklaabrownieta nassuun :) Tuplasti hyvä olo, liikunnasta ja suklaasta :)

Minttusuklaabrowniet

Arkisin ei oikein ehdi töiden ja harrastusten jälkeen mitään suuritöistä leipomusta, joten tämä brownie-resepti oli oikein passeli keskiviikon herkku.
Tuohon pintaan tuli tuollainen jännä kuori - mikä ilmiö lie aiheuttanut, viisaammat ehkä tietää. Se ei kyllä haitannut yhtään vaan loppujen lopuksi sopi tuon kostean täytteen kanssa mainiosti yhteen. Kuori ei ollut millään lailla sitkeä vaan mureneva.

Minttusuklaabrowniet

100 g tummaa suklaata
5 pätkistä
50 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata suklaat vesihauteessaa. Sulata voi.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää taikinaan käännellen. Lisää lopuksi sulatetut suklaat ja voi.
4. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 x 25 cm). Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia 175 asteessa.
Brownie saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä.

Ja nyt kun tuon reseptin tänne kirjoitin, niin tiedänkin mikä tuon kuoren aiheutti. Unohdin taikinasta voin kokonaan pois! Sen siitä saa kun yrittää tehdä kahta asiaa samalla kertaa - tunnustan, että katselin samalla telkkaria, kun tätä taikinaa tein.
Voin unohtaminen ei kuitenkaan pilannut näitä brownieita. Tuo sisus oli mukavan kuohkeaa.
Ja niin ihanan suklaista! Ehkä kuitenkin seuraavalla kerralla laitan myös sen voin, niin voin vertailla mitä eroa on näihin tämänpäiväisiin brownieleivonnaisiin. :)

6 kommenttia:

  1. Minullekin kävi kerran niin että unohdin voin toscapiirakasta, tajusin sen vasta kun piirakka oli jo uunissa joten eikun vaan uutta piirakkaa leipomaan :) Brownieissa se ei ehkä haittaa niin paljon kun suklaassa on jo valmiiksi rasvaa. Mutta hyvännäköisiä brownieita vaikka niistä puuttuukin voi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan haitannut, kun oli suklaata taikinassa ihan reilusti :)

      Poista
  2. Ihania! Mullekin tulee joskus brownies-leivoksiin kuori, vaikka taikinassa on voita reilustikin. Se sopii siihen tosi hyvin, rapea kuori ja pehmeä sisältö, nams! Tämä minttusuklaaversio kuullostaa kokeilemisen arvoiselta, taatusti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla ettei siis kuoren muodostumisenn vaikuttanutkaan voin puuttuminen. Mutta teki sen mikä hyvänsä, niin samaa mieltä olen - rapea kuori ja pehmeä sisus sopivat erittäin hyvin yhteen.

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä brownieseja, oikein suklaisia. Varmasti hyviä, vaikka puuttuikin se voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Browniesit on jo syöty, joten maistuivat kyllä ilman voitakin ;) Kaikki suklainen maistuu meidän perheelle :D

      Poista