lauantai 19. huhtikuuta 2014

Valkosuklaa-limepiirakka

Pitkänäperjantaina herkuttelimme muunmuassa valkosuklaa-limepiirakalla. Tämä resepti löytyi Valion arkistoista , täältä.

Valkosuklaa-limepiirakka
Mehukasta herkkua! Olisi ehkä voinut ottaa irtopohjavuoan reunuksen heti pois ettei tuosta pohjasta olis tullut noin kosteaa, mutta meni se näinkin. Maku oli kuitenkin hyvä!
Resepti löytyy tuolta Valion sivuilta, mutta laitan sen vielä tähän:

Valkosuklaa-limepiirakka

Pohja:
1 paketti kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) maustettua rahkaa, valkosuklaa-lime
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl limetin kuorta
1 rkl limetin mehua

1. Murskaa keksit, lisää voi sulatettuna.
2. Laita 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksimuruseos pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa noin 7 minuuttia.
3. Vatka kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset. Lisää limetin kuoriraaste ja mehu.
4. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 23 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Valkosuklaa-limepiiras
Koristeeksi kaapista valmiiksi tehtyjä kukkia, kun ei muuta ehtinyt. Onneksi oli edes niitä valmiina :)
Hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille!




2 kommenttia:

  1. Limen ja valkosuklaan yhdistelmä on kyllä ihana. Itse päädyin leipomaan pääsiäisenä sitruuna-mascarponepiirakkaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Sekin kuulostaa aivan ihanalta. Käynpä kurkkimassa sun blogissa :)

    VastaaPoista