keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Mango-passionjuustokakku

Suomen löytöeläinten kummit ry:n vuosikokoukseen tein tällaista mango-passionjuustokakkua, jonka ohjeen löysin Mustikkasuun blogista.
Teki mieli tehdä jotain keväisen raikasta ja sitä tämä kakku oli! Oli muutenkin  erittäin hyvää, kaikki syöjät pitivät tästä kovasti. Tämä nousi mulla yhdeksi ehdottomaksi suosikiksi juustokakuista.
Mustikkasuun blogissa on nätimpi kuva, minä otin pikapikaa kuvan tästä ennenkuin tämä meni kokousväen kahvipöytään. Palakuvaa ei ole, koska aloitimme kokouksen samalla kun joimme kahvia ja kakku hupeni siinä mukavasti.

Mango-passionjuustokakku
Pahoittelen tosiaan kuvan laatua, mutta pikaisesti tosiaan otettu enkä hoksannut ottaa kuin kaksi kuvaa. Molemmat tällaisia samanlaisia. Oli kiire aloittaa kokous. Koristelukin jäi tekemättä, mutta eipä se haitannut - tuttua väkeä oli kokouksessa :)

Mango-passionjuustokakku
Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä + 1/2 dl keltaista mehua tai smoothieta
3,3 dl kuohukermaa
2 rasiaa (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 - 1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 passion hedelmää
2 prk (125 g ) Piltti mangososetta
Kiille:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl keltaista mehua tai smoothieta
2 prk Piltti mangososetta
3-5 passion hedelmää

1. Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sille.
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia.
3. Sekoita sokerit, passionhedelmät ja mangosose  tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan mehuun. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
5.Kiillettä varten  liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata liivatteet sitruunamehutilkkaan ja lisää mangosose, passionhedelmät ja mehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään tunniksi. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
 
Ihanaa kakku, jota taatusti teen pian uudelleen!

 




 

1 kommentti:

  1. Mango ja passion hedelmä ovat lyömätön yhdistelmä! Teen itsekin niistä aina juustokakkuja ;) Ihanan herkullisennäköinen kakku. Tekis mieli nuolla tietokoneen näyttöä xD

    VastaaPoista