tiistai 15. heinäkuuta 2014

Raparperipannacotta

Vielä vaan raparperiä löytyy. Halusin testata tätä Kodin kuvalehden nettisivuilta löytynyttä jälkiruokareseptiä, raparperipannacottaa.  Kuulosti niin hyvältä,varsinkin kun raparperistä tykkään.

Raparperipannacotta
Kovin summittainen ohjeessa oli raparperin määrä - kaksi vartta. Ne varret kun saattavat olla hyvinkin eri kokoisia. Laitoin itse keskikokoiset varret, en mitään kovin suuria, mutta en niitä pienimpiäkään.
Tämä on mukava kesäinen ja raikas jälkiruoka! Kirpeyttä voi säädellä raparperin ja sokerin määrillä.

Raparperipannacotta

Raparperisekoitus:
2 raparperinvartta
1 dl vettä
1 dl sokeria

Pannacottasekotus:
1,5 dl kuohukermaa
0,8 dl Multia- hyytelösokeria
1 tl kardemummaa
1 vaniljatanko
3 dl turkkilaista jogurttia

1. Aloita tekemällä raparperisekoitus. Pilko raparperit ja mittaa ne sekä sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
2. Kiehuata kuohukerma, hyytelösokeri, kardemumma ja halkistusta vaniljatangosta irrotetut siemenet. Ota lämpö pois liedeltä ja anna seoksen vetäytyä viisi minuuttia.
3. Sekoita jogurtti raparperiseokseen ja se sitten pannacottaseokseen.
4. Kaada tarjoilulaseihin ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Maistui kirpeän raikkaalta! Löysin koristeeksi omalta pihalta metsämansikoita, nam.
Mansikan kanssa tämä maistuu hyvältä, miksei muidenkin marjojen. Ja raparperin sijaan voi varmaan kokeilla jotain ihan muuta - karviaismarjoja kenties?


3 kommenttia:

  1. Nam, nämä ovat varmaan tosi hyviä! :) Pannacotta tasapainottaa kivasti raparperin kirpeyttä ja kardemummakin sopii hyvin raparperin kanssa yhteen. Itselläkin on vielä muutama varsi jäljellä, jotain pitäisi vielä kehitellä.

    VastaaPoista
  2. Korjaatko reseptiin, että pannacottaan käytetään hyytelösokeri Multia. Tavallinen hyytelösokeri ei toimi maitotuotteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta! Itse käytän aina tuota Multia-hyytelösokeria, joten enpä huomannut siitä erikseen mainita.

      Poista