tiistai 19. elokuuta 2014

Mustikka-valkosuklaamuffinsit

Ystäviemme mökillä vieraillessa selailin siellä erästä lehteä ( en yhtään muista mitä) ja löysin tällaisen mustikka-valkosuklaa muffinsien ohjeen. Kuulosti sen verran hyvältä, että nappasin reseptistä kännykällä kuvan ja heti seuraavana päivänä tein koe-erän näitä herkulliselta kuulostavia muffinseja.


Mustikka-valkosuklaamuffinsit
Näiden päälle voisi vaikka pursottaa tuorejuustoseosta tai vastaavaa. Itse pursotin kermaa, kun viime kertaisesta kakunteosta oli jäänyt kermavaahtoa.
Ihanan meheviä näistä tuli, mustikka pitää muffinsin sisältä kosteana ja suklaa täydentää maut!

Mustikka-valkosuklaamuffins   14-15 kpl

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
100 g voita
2 dl maitoa
1 sitruunan kuori
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 dl tuoreita mustikoita
60 g valkosuklaata

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää sula voi, maito ja raastettu sitruunanukuori muna-sokerivaahtoon.
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan siivilän läpi varovasti nostellen.
4. Lusikoi muffinsvuokiin noin kaksi ruokalusikallista taikinaa, ripottele sitten mustikoita ja rouhittua valkosuklaata. Lisää päälle vielä taikinaa.
5. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Mustikka-valkosuklaamuffins
Muffinsit voi jättää myös ilman kuorrutusta ja siivilöidä niiden pinnalle vaikka tomusokeria.
Tästä määrästä tuli 14 pientä muffinsia.

Mustikka-valkosuklaamuffins
 Mustikka ja valkosuklaa on kyllä loistava makupari. Tämä kuva on otettu seuraavana päivänä, muffins on sisältä edelleen mehevän kostea. Kyllä vaan ovat hyviä!





1 kommentti:

  1. Ooh, näyttää todella herkulliselta ja mehevältä, kun katsoo alinta kuvaa! :)
    Itse en tykkää muffinssien päälle enää laittaa mitään. Yksinkertainen on kaunista ja maukkaampaa.

    VastaaPoista